Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2020 - Anul XXV, nr. 170 (7475)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Doar 12 suceveni dintre cei confirmați cu Covid s-au internat în spital

Miercuri, 22 Iulie 2020 (15:12:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Informarea zilnică transmisă de Prefectura Suceava arată că, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 12 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 14 persoane declarate vindecate. În ultimele 24 de ore, în județ au fost testate 242 de persoane, numărul total de persoane testate până în prezent fiind de 30.572.

Conform comunicatului Prefecturii, din totalul celor 480 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 108 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 94 pacienți sunt în zona tampon și 278 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 108 pacienți diagnosticați cu Covid-19, 58 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 40 forme ușoare, iar 10 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, din care cinci sunt ventilați mecanic și doi ventilați non invaziv.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 22 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 21 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Medicii din Spitalul de Urgență Suceava și-au exprimat îngrijorarea față de faptul că în ultima perioadă a crescut numărul cazurilor care se prezintă cu forme medii spre severe de boală și ajung să aibă nevoie de terapie intensivă. „Să nu lăsăm garda jos, nu ne putem relaxa”, a declarat medicul-șef al secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu, care a subliniat că ceea ce s-a întâmplat în Suceava în martie-aprilie se întâmplă acum în alte spitale din țară.

Dr. Terteliu a declarat, în conferință de presă, că miercuri, în pavilionul de la Boli Infecțioase erau internați 66 de pacienți cu Covid-19, iar la Pneumologie, alți 32, printre care și un copil.

Dr. Adrian Vasilovici, din secția Terapie Intensivă, a arătat că secția ATI pentru pacienții cu Covid are 20 de paturi, iar pentru pacienții non-Covid sunt alte 21 de paturi. De ei se ocupă 5 medici ATI în sectorul Covid și 6 medici în zona non-Covid, unde sunt pacienții cu alte patologii, urgențe și urgențe medico-chirurgicale.

În data de 22 iulie, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 3.675 de persoane declarate vindecate.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localităţi sucevene, 55 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 25 au sub cinci cazuri în evoluție, 3 au sub zece cazuri în evoluție, iar 5 au peste zece cazuri în evoluție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 12 suceveni dintre cei confirmați cu Covid s-au internat în spital.
 Vizualizări articol: 1768 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar 12 suceveni dintre cei confirmați cu Covid s-au internat în spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei