Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2020 - Anul XXV, nr. 147 (7452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testarea Covid pe aparatul propriu al DSP Suceava s-a oprit după doar două zile

Joi, 25 Iunie 2020 (10:35:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică Suceava trimite din nou probele pentru testarea Covid-19 la laboratoare din Iași, deși are echipament propriu de testare și personal.Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a declarat, joi, că reactivii furnizați de firma care a adus aparatul Real Time PCR s-au terminat după două zile de procesat teste și, deși DSP a solicitat insistent aprovizionarea, la un moment dat reprezentanții firmei nici nu au mai răspuns la telefon. „Am făcut informare la Ministerul Sănătății, am informat și centrul zonal despre această situație, dar până primim reactivii, trimitem la Iași. Avem contract cu trei laboratoare din Iași. Două zile am lucrat pe aparatul nostru, în care putem face 64 de teste pe zi”, a arătat dr. Sădean. Potrivit acestuia, DSP Suceava ar putea primi la sfârșitul acestei săptămâni reactivii de care are nevoie.

Până la această oră, conducerea DSP Suceava nu știe nici dacă va trebui să plătească echipamentul de testare PCR și reactivii sau decontarea va fi făcută de Ministerul Sănătății.

Reamintim că DSP Suceava a solicitat Ministerului Sănătății o linie de testare Real Time PCR încă din 6 martie a.c., la 3 zile după ce în județ a fost confirmat primul caz de Covid-19 și cu 5 zile mai înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare pandemia cu noul coronavirus. Echipamentul a ajuns la Suceava în prima parte a lunii mai și a fost dat în folosință după finalizarea procedurilor pentru ca acesta să intre în circuitul de prelucrare a probelor pentru Covid-19, în data de 9 iunie. După două zile, a intrat în pauză.

De la începutul pandemiei, pentru județul Suceava au fost efectuate 25.587 de teste Covid-19.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testarea Covid pe aparatul propriu al DSP Suceava s-a oprit după doar două zile.
 Vizualizări articol: 1911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Testarea Covid pe aparatul propriu al DSP Suceava s-a oprit după doar două zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei