Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2020 - Anul XXV, nr. 147 (7452)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

254 de candidaţi au absentat la ultima probă scrisă de la bacalaureat

Joi, 25 Iunie 2020 (16:33:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

254 de candidaţi suceveni, absolvenți de clasa a XII-a, au absentat la ultima probă scrisă din cadrul examenului național de bacalaureat, examen care a avut loc joi, 25 iunie. Purtătorul de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul școlar Ioan Cezar Anuței, a spus că dintre cei 5.835 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (proba la alegere a profilului și specializării), s-au prezentat 5.581 de candidaţi (Biologie – 1.961, Chimie - 104, Fizică - 293, Economie - 16, Filosofie - 25, Geografie – 1.370, Informatică - 317, Logică, argumentare și comunicare – 1.320, Sociologie – 79 şi Psihologie - 96). „Rata de participare la ultima probă de la bacalaureat a fost de 95,64%. Nici un candidat nu a fost eliminat. Nici un candidat nu a avut temperatura peste maximul admis”, a completat Cezar Anuței.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00-20:00, și 1 iulie, în intervalul orar 8:00-12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

 

Cinci candidați eliminați anul acesta pentru tentativă de fraudă

Vă reamintim că trei elevi suceveni, absolvenți de clasa a XII-a, au fost eliminați miercuri, 24 iunie, de la proba de matematică din cadrul bacalaureatului pentru că au încercat să copieze. Doi candidați au fost eliminați de la Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc și un candidat de la Liceul Tehnologic „Nicolai Nanu” Broșteni. Și luni, 22 iunie, când s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea de limba și literatura română, doi candidați au fost eliminați pentru tentativă de fraudă, în centrele de examen Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc și Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 254 de candidaţi au absentat la ultima probă scrisă de la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1194 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
254 de candidaţi au absentat la ultima probă scrisă de la bacalaureat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei