Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2020 - Anul XXV, nr. 138 (7443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Marșul absolvenților” USV, ediția 2020, anulat de pandemia de coronavirus

Luni, 15 Iunie 2020 (15:38:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un eveniment devenit tradiție, „Marșul absolvenților”, prin care la jumătatea lunii iunie mii de tineri mărșăluiau pe străzile municipiului Suceava și apoi sărbătoreau în Centru, cu festivități și concerte, încheierea anului universitar, dar mai ales absolvirea programelor de licență și de masterat din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, nu mai are loc anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Trebuia să aibă loc marșul absolvenților, care deja era o tradiție în orașul nostru și era așteptat și de suceveni, și de noi, autoritățile, nu doar de studenți, însă, din păcate, anul acesta nu a fost să fie. Le doresc tuturor să aibă mult succes în viață, să atingă fericirea supremă, care înseamnă familia și, în același timp, să fie mulțumiți de ceea ce au învățat, de ceea ce vor face în viață, de performanțe și mi-aș dori să-și găsească rostul aici, la Suceava, iar cei care nu sunt de aici să-și aducă aminte cu drag de Suceava și de faptul că au fost fiii Cetății de Scaun a Sucevei”, este mesajul primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, care a ținut să marcheze momentul, măcar prin rememorarea acelei explozii de tinereți și bucurie de pe străzile orașului.

„Marșul absolvenților” este modul prin care timp de trei ani la rând a fost sărbătorită fiecare promoţie de studenţi, care astfel îşi luau rămas bun, în mod simbolic, de la colegi şi profesori, de la anii de facultate, dar și de la orașul în care au venit să învețe, în cazul unora.

Prima ediție a marşului s-a desfăşurat în 2017, la festivitatea de după fiind invitat gen. Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu.

De obicei, „Marșul absolvenților” avea ca punct de plecare parcul Universităţii Suceava, continua pe traseul Primăria Suceava, bulevardul Ana Ipătescu, Biblioteca Judeţeană şi se încheia pe esplanada din faţa Casei de Cultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Marșul absolvenților” USV, ediția 2020, anulat de pandemia de coronavirus.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Marșul absolvenților” USV, ediția 2020, anulat de pandemia de coronavirus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei