Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 iun 2020 - Anul XXV, nr. 138 (7443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRO SĂNĂTATE

Semnificațiile psihosomatice ale epifizei, hipofizei, tiroidei, paratiroidelor, timusului, suprarenalelor, spatelui, șoldurilor, bazinului și genunchilor

Epifiza este în rezonanță cu o stare de receptivitate față de aspectele subtile cele mai elevate ale ființei noastre, cu starea de inspirație, cu vocea interioară, cu starea de conștiință cosmică, cu aspectele cele mai elevate ale gândirii, cu percepția la nivel subtil a luminii alb-strălucitoare.

Hipofiza este în rezonanță cu capacitatea de sinteză și de contopire a gândurilor și emoțiilor în mod echilibrat și armonios, cu starea de discernământ și voință integrată.

Tiroida este în rezonanță cu starea de echilibru între interior și exterior, cu exprimarea justă, cu răspunsul corect față de o situație dată. Problemele la acest nivel pot arăta uneori că ființa umană manifestă o anumită incapacitate de a exprima ceea ce simte, că manifestă stări dizarmonioase de invidie, resentimente pe care nu vrea să le depășească și percepe o stare de umilire din partea celor din jur.

Paratiroidele reglează calcemia și absorb oligoelementele care sunt necesare funcționării echilibrate a tiroidei, cum ar fi zincul și cuprul. Problemele ce se manifestă la acest nivel declanșează apariția tetaniei sau spasmofiliei și se produc ca urmare a unor stări de anxietate, de supărare.

Timusul este în rezonanță cu iubirea și iertarea pe care le dăruim și le primim.

Pancreasul – vezi sistemul digestiv.

Suprarenalele sunt în rezonanță cu capacitatea de a face față dificultăților, cu aspectele imprevizibile ale vieții, cu capacitatea de a ne adapta la stres. Când există dezechilibre la acest nivel, ființa umană va avea tendința de a fugi din fața dificultăților, se va descuraja prea ușor uneori sau, din contra, va manifesta o anumită stare de  agresivitate.

Spatele simbolizează starea de verticalitate pe care trebuie să o dobândim și să o menținem în viață. Putem avea probleme legate de spate, suportul vieții, cel care ne susține în a duce greutățile vieții, de fiecare dată când facem compromisuri sau când ne simțim copleșiți de dificultăți. La acest nivel mai pot apărea afecțiuni și dezechilibre atunci când ne simțim trădați de cei la care ținem. Să ne reamintim expresiile: „atacat pe la spate” sau „vorbit pe la spate” care sugerează exact acest lucru.

Dezechilibrele în partea de jos a spatelui(zonele lombar și sacral) pot semnaliza o stare de teamă față de viitor și lipsa de susținere financiară.

Dezechilibrele în partea de mijloc(zonele lombar și toracic) pot semnaliza un sentiment de culpabilitate, dificultăți de detașare de trecut, probleme afective.

Dezechilibrele în partea de sus a spatelui(zonele toracic și cervical) pot indica neînțelegere de către anturaj, lipsă de susținere afectivă, impresia unor responsabilități prea grele pentru acel moment.   

Șoldurile reprezintă utilizarea liberului arbitru, pentru a ne găsi propria cale de a răzbate în plan material. Tot șoldurile poartă trupul într-un echilibru perfect. Sunt corelate cu o stare de încredere fermă în evoluție. Problemele șoldurilor apar atunci când ne confruntăm cu o stare de teamă de a merge înainte în deciziile importante și nu găsim soluția de a ne menține echilibrul în momentele dificile.

Bazinul reprezintă aspectele creatoare ale ființei umane. Dezechilibrele ce se pot identifica la acest nivel se pot datora schemelor negative de gândire și acțiune privind sexualitatea.

Membrele inferioare sunt cele care ne permit să ne mișcăm, să avansăm, dar și să intrăm în legătură cu lumea, să socializăm. Problemele la acest nivel pot evidenția frica de a avansa, frica față de viitor.

Genunchii sunt în legătură subtilă cu necesitatea de a înțelege că dacă vrem să avansăm trebuie să ne adaptăm circumstanțelor (manifestarea unei stări de supunere, de umilință). Ei mai implică o stare de suplețe interioară dublată de o stare de forță lăuntrică, pentru a fi capabili să ne adaptăm pentru a avansa. Dezechilibrele manifestate în zona genunchilor pot să indice manifestarea unei stări de orgoliu și încăpățânare care generează un refuz în a ne adapta situației, de a fi flexibili în fața situațiilor vieții. O altă situație ar fi în cazul ființelor care se lasă îngenunchiate mult prea ușor de dificultăți, care fac prea multe compromisuri, călcând adesea peste intuiție și convingerile personale care se îndepărtează de scopurile stabilite în viață și refuză să evolueze.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753937223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnificațiile psihosomatice ale epifizei, hipofizei, tiroidei, paratiroidelor, timusului, suprarenalelor, spatelui, șoldurilor, bazinului și genunchilor.
 Vizualizări articol: 2004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 39 voturi
Semnificațiile psihosomatice ale epifizei, hipofizei, tiroidei, paratiroidelor, timusului, suprarenalelor, spatelui, șoldurilor, bazinului și genunchilor4.9539

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei