Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2020 - Anul XXV, nr. 133 (7438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bonificațiile de care pot să beneficieze sucevenii dacă depun declarația unică până pe 30 iunie

Marţi, 9 Iunie 2020 (14:13:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a anunțat că pentru a reduce impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei și persoanelor fizice, Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Națională de Administrare Fiscală modificat formularul „Declarației unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”, al cărei termen de depunere s-a prelungit până la 30 iunie 2020. Finanțele sucevene au transmis că dacă declaraţia unicã privind venitul realizat în anul 2019 se va depune până la 30 iunie 2020, inclusiv, contribuabilii pot să beneficieze de bonificaţii pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019. Pentru acestea se acordă o reducere de 5% din sumele datorate, dacă toate aceste obligaţii fiscale se sting prin plată sau prin compensare integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv. O altă bonificație se acordă pentru depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Pentru persoanele fizice care depun on-line această declarație se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, numai dacă este îndeplinită condiţia privind plata, menţionată anterior, caz în care se acordă ambele reduceri.

Finanțele sucevene au arătat că de aceste bonificații pot beneficia și persoanele care în anul 2019 au realizat venituri pentru care au obligația depunerii numai a declaraţiei unice privind venitul estimat sau cele care au optat anul trecut pentru plata CAS sau a CASS.

Bonificația se determină de contribuabil și se evidențiază în mod distinct în declaraţia unică privind venitul realizat, obligaţiile de plată determinându-se prin diminuarea obligaţiilor fiscale datorate cu valoarea bonificaţiei. Administrația Finanțelor Publice Suceava a mai transmis că în cazul în care contribuabilii au depus declaraţia unică pentru veniturile realizate în anul 2019, indiferent de modalitatea de depunere, fără acordarea bonificaţiilor, pot beneficia de acestea, prin depunerea unei declaraţii rectificative până la 30 iunie 2020, inclusiv, cu respectarea condiţiilor menţionate mai sus.

Mai trebuie spus că obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță prin intermediul Spațiului Privat Virtual, pentru depunerea declarațiilor și obținerea de informații, iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bonificațiile de care pot să beneficieze sucevenii dacă depun declarația unică până pe 30 iunie.
 Vizualizări articol: 1262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bonificațiile de care pot să beneficieze sucevenii dacă depun declarația unică până pe 30 iunie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei