Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 iun 2020 - Anul XXV, nr. 133 (7438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest la Ambulanță: sindicaliștii cer bani mai mulți și scăderea vârstei de pensionare

Marţi, 9 Iunie 2020 (12:44:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii de sindicat de la Serviciul de Ambulanță Județean Suceava participă, miercuri, între orele 10.00-12.00, la un protest fără încetarea activității. Liderul sindical Dan Feher a declarat, marți, că nemulțumirea angajaților de la Ambulanță a plecat de la faptul că sporul de risc Covid, în valoare de 2.500 de lei, nu a fost acordat tuturor salariaților, inclusiv celor din județele cu număr foarte mic de cazuri. De exemplu, până în data de 8 iunie, numărul total de cazuri de persoane confirmate cu noul coronavirus în județul Vâlcea era de 37, la Brăila – de 43, în vreme ce în județul Suceava erau înregistrate 3.634 de cazuri, iar la București 2.250. Liderul de sindicat Dan Feher a declarat că în județul Suceava 90-92% dintre angajați au primit acest spor, dar apreciază că și în celelalte județe ar trebui să fie la fel. „În alte județe au primit 15-20 de oameni, au spus că primesc doar cei care au transportat sau au îngrijit pacienți cu Covid. La noi, la Suceava nu au primit cei de la TESA, care nu au fost în contact cu pacienții, și cei care au fost în concediu medical din alte cauze decât îmbolnăvirea cu Covid”, a spus Dan Feher.

O altă revendicare vizează majorarea salariilor asistenților medicali din Serviciul de Ambulanță, care acum sunt, conform lui Dan Feher, de 4.000-5.000 de lei net. O majorare considerată acceptabilă ar fi cu „măcar 2.000 de lei”.

Sindicaliștii mai solicită majorarea sporului de urgență, de la 55% la 85%, și scăderea vârstei de pensionare la 57 de ani, cu minimum 20 de ani vechime.

Lozincile pregătite de protestatari sunt: „Ne-am săturat de indiferență!”, „Stupciuc și Irimescu/ Două nume de eroi? S-au jertfit și pentru voi!”, „Ne-ați folosit și ne-ați mințit/ Reparați ce ați greșit!”.

Scopul protestului, care se desfășoară la nivel național, este „de a sensibiliza politicieni din România că existăm tot timpul, nu doar din 4 in 4 ani, și cerem atenția care ni se cuvine ca salvatori de vieți, pentru activitatea pe care o facem cu profesionalism și dedicare, sperând că prin această  formă de acțiuni post luptei aprige cu virusul Covid-19, vom fi priviți cu atenție și sensibilitate în rezolvarea favorabilă a doleanțelor noastre”, conform liderului de sindicat.

La SAJ Suceava sunt 260 de membri de sindicat, dar la protest vor participa doar cei care sunt liberi pentru a nu fi afectată activitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Protest la Ambulanță: sindicaliștii cer bani mai mulți și scăderea vârstei de pensionare.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protest la Ambulanță: sindicaliștii cer bani mai mulți și scăderea vârstei de pensionare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei