Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2020 - Anul XXV, nr. 126 (7431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan anunță că PSD va depune moțiune de cenzură imediat ce Guvernul va refuza indexarea punctului de pensie

Luni, 1 Iunie 2020 (12:09:10)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL imediat ce acesta refuză indexarea punctului de pensie. Ioan Stan a spus că pe zi ce trece, guvernarea PNL se dovedește tot mai dezastruoasă pentru români. „Este tot mai evident pentru oricine că actuala putere guvernează doar în folosul propriului partid și pentru interesele acoliților săi”, a spus Stan. El a adăugat că nu își poate explica de ce ministrul Muncii afirmă că este posibilă o creștere de numai 10% a pensiilor din toamnă, când legea spune clar că acestea trebuie mărite cu 40% de la 1 septembrie. „Știm că pentru liberali respectarea legii este opțională, dar nu poți să te joci cu viața pensionarilor, mai cu seamă când te lauzi că ai creștere economică. Oricum, în acest sens mesajul nostru este tranșant și vom depune moțiune de cenzură imediat ce Guvernul refuză indexarea cu 40% a punctului de pensie de la data stabilită prin lege”, a precizat liderul PSD Suceava.

Pe de altă parte, Ioan Stan a amintit că de pe 1 iunie ar fi trebuit ca alocațiile copiilor să fie dublate de Guvernul PNL datorită legii impuse de PSD la începutul anului. „Dar pentru că minorii nu reprezintă un bazin electoral, această mărire a fost amânată pentru 1 august și nici atunci, având în vedere politicile liberale, nu credem că va fi pusă în practică. În acelaşi timp, ştim cu toţii că în 7 luni de guvernare, guvernul PNL şi ministrul Cîţu s-au împrumutat cu 84 de miliarde de lei, mai mult decât toate împrumuturile pe care le-a făcut guvernul PSD în 3 ani de zile”, a arătat Ioan Stan. El consideră că este inadmisibil din partea Guvernului PNL să anunțe că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor, în condiţiile în care cei aproximativ 17 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă și nici nu există vreo comunicare a Ministerului Finanţelor care să spună românilor ce s-a întâmplat cu respectivii bani.

Ioan Stan a adăugat că aceeași atitudine se observă și la nivelul județului Suceava, unde conducerea Consiliului Județean prezintă publicului o mulțime de proiecte fără viitor sau se axează pe diverse dezinformări care au rolul de a distrage atenția publică de la cei peste 200 de morți de Covid 19, „datorați în bună parte și felului în care a fost administrat județul de la începutul epidemiei”. „Din păcate toate acestea fac parte dintr-un amplu exercițiu demagogic, care prinde la tot mai puține persoane, în contextul în care sucevenii s-au săturat de promisiuni și vor să vadă rezultatele a 4 ani de adminstrație județeană liberală. Dar pentru că acestea nu există, fiecare face ce poate. Iar liberalii pot să facă numai promisiuni electorale”, a încheiat Ioan Stan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan anunță că PSD va depune moțiune de cenzură imediat ce Guvernul va refuza indexarea punctului de pensie.
 Vizualizări articol: 1318 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 3 voturi
Ioan Stan anunță că PSD va depune moțiune de cenzură imediat ce Guvernul va refuza indexarea punctului de pensie1.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei