Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2020 - Anul XXV, nr. 126 (7431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înscrierile pentru evaluarea națională se desfășoară în această săptămână

Luni, 1 Iunie 2020 (15:00:07)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii claselor a VIII-a au intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte pregătirea pentru evaluarea naţională 2020, examen ce are o pondere de 80% la media de admitere de la liceu.

Conform calendarului de desfăşurare a examenului de final de ciclu gimnazial, începând de marți, 2 iunie, şi până la data de 5 iunie, viitorii liceeni trebuie să se înscrie pentru evaluarea naţională.

Probele se vor desfășura în intervalul 15-18 iunie, astfel: 15 iunie - probă scrisă la limba și literatura română, 17 iunie - probă scrisă la matematică, 18 iunie - limba și literatura maternă.

Afișarea rezultatelor este prevăzută pentru data de 22 iunie, până la ora 14:00. Cei care nu sunt mulțumiți de note pot depune contestații pe 22 iunie (orele 16:00 - 19:00) și 23 iunie (orele 8:00 – 12:00).

Pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale după soluționarea contestațiilor.

În județul Suceava, sunt circa 7.000 de elevi care au încheiat clasa a VIII-a și se pregătesc pentru evaluarea națională.

 

Noutăți pentru acest an

 

Potrivit unui ordin al Ministerului Educației, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un cadru didactic de altă disciplină decât cea de examen, față de minimum doi supraveghetori, cum era în anii trecuți.

De asemenea, în acest an, contestațiile pot fi transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinți.

 

Două sesiuni de examen, în acest an

 

De asemenea, evaluarea națională va fi organizată anul acesta în două sesiuni, față de una singură, cum a fost în ultimii ani. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că elevii de clasa a VIII-a care nu vor putea să participe la examen, din motive medicale, se pot înscrie la o sesiune specială, care începe din 29 iunie. Calendarul celei de-a doua sesiuni este următorul: 29 iunie - limba și literatura română, 30 iunie - proba la matematică, 1 iulie - proba la limba maternă.

Monica Anisie a făcut precizarea că această sesiune suplimentară este destinată exclusiv copiilor cu probleme medicale, generate sau nu de COVID, sau cu orice alte probleme care pot fi dovedite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înscrierile pentru evaluarea națională se desfășoară în această săptămână.
 Vizualizări articol: 1952 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înscrierile pentru evaluarea națională se desfășoară în această săptămână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei