Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2020 - Anul XXV, nr. 126 (7431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angelica Fădor: „Măsurile luate de Guvernul PNL de la începutul pandemiei s-au dovedit eficiente și corecte”

Luni, 1 Iunie 2020 (13:39:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor consideră că măsurile luate de Guvernul liberal, în consultare cu președintele României, Klaus Iohannis, încă de la începutul pandemiei, au fost prompte, eficiente și corecte. Angelica Fădor a subliniat faptul că aceste măsuri au salvat vieți, au protejat sănătatea românilor, au pus bariere în calea extinderii pandemiei, i-au ajutat pe semenii noștri aflați în dificultate, au susținut economia și locurile de muncă. Fădor a arătat că, astfel, România a fost mai puțin afectată comparativ cu multe alte țări din Europa și din lume.

„De la 1 iunie urmează o nouă fază a măsurilor de relaxare, de reintrare treptată în normalitate, precum și noi măsuri active de sprijin destinate angajaților și angajatorilor în contextul stării de alertă. E încă o dovadă că suntem pe calea cea bună. Iar Guvernul PNL are ca prioritate menținerea unui nivel de încredere ridicat în eficiența și justețea măsurilor luate, care s-au dovedit cele corecte și în beneficiul sănătății tuturor”, a spus deputatul liberal.

Angelica Fădor a adăugat că având în vedere că multe companii se confruntă în continuare cu dificultăți și mulți oameni întâmpină probleme în a reveni sau a intra în activitate după această perioadă dificilă, Guvernul a adoptat un set de măsuri concrete de sprijin. Fădor a precizat că pe lângă măsurile de sprijin, Guvernul PNL a adoptat și măsuri de stimulare a angajatorilor care încadrează pe piața muncii persoane ale căror contracte de muncă au încetat în perioada stării de urgență, precum și a tinerilor care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ şi nu participă la activităţi de formare profesională.

„Astfel, începând cu 1 iunie 2020, angajații care au primit indemnizația de șomaj tehnic, suportată de la buget în proporție de 75% și cărora le sunt menținute contractele, beneficiază, pentru o perioadă de trei luni, de plata unei părți din salariu, reprezentând 41,5 % din salariul de bază, dar nu mai mult de 41,5 % din câştigul salarial mediu brut. Angajatorii au obligația menţinerii raporturilor de muncă până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri”, a explicat deputatul PNL de Suceava. Ea a mai spus că tot de pe 1 iunie 2020, angajatorii care încadrează cu normă întreagă persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror contracte de muncă au încetat din motive neimputabile lor și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, înregistrați ca şomeri, primesc lunar pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2500 de lei. Pentru aceasta angajatorii au obligația menţinerii raporturilor de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni după împlinirea acestui termen.

Nu în ultimul rând, Angelica Fădor a mai precizat că indemnizația de șomaj tehnic va fi menținută, de la data de 1 iunie 2020, pentru toate domeniile de activitate în care se menţin restricţiile stabilite, până la ridicarea acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: „Măsurile luate de Guvernul PNL de la începutul pandemiei s-au dovedit eficiente și corecte”.
 Vizualizări articol: 1339 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Angelica Fădor: „Măsurile luate de Guvernul PNL de la începutul pandemiei s-au dovedit eficiente și corecte”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei