Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

La Gura Humorului se finalizează amenajarea a două trasee turistice şi a unui spectaculos foişor de observare cu şase etaje

Vineri, 15 Mai 2020 (10:56:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În oraşul Gura Humorului se va finaliza amenajarea a două noi trasee turistice şi a unui spectaculos foişor de observare cu şase etaje. Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că iubitorii de drumeţii vor avea la dispoziţie în scurt timp cele două trasee turistice montane, cu grad mic de dificultate. Este vorba despre traseul turistic Piatra Pinului, cu o lungime de 1910 de metri şi traseul turistic Şoimului, cu o lungime de 1882 de metri. Traseele au ca punct de plecare baza pârtiei din Gura Humorului.

Traseul turistic Piatra Pinului este recomandat ca traseu de urcare în circuit, spectaculozitatea acestuia constând în faptul că trece prin apropierea „Pietrei Pinului”, zonă în care pe marginea traseului se pot observa pietre uriaşe, cu forme deosebite. Pentru coborâre este recomandat traseul Şoimului, care traversează câteva zone umede, zone peste care se vor monta şase punţi din lemn, precum şi pârâul Șoimul, peste care se va realiza un podeț tot din lemn.

În punctul de cotă maximă, în apropierea telescaunului pârtiei, turiştii vor avea la dispoziţie un spectaculos foişor de observare cu șase etaje. Pe parapetul platformei de observare se vor monta, pe toate laturile, panouri cu informații despre obiectivele naturale, culturale şi turistice din zona Bucovinei. De asemenea, se vor monta patru binocluri, câte unul pe fiecare latură, care vor sta în permanenţă la dispoziția turiștilor pentru observarea peisajului şi a ținuturilor înconjurătoare.

Primarul Marius Ursaciuc a declarat că traseele sunt finalizate în proporție de 95%, iar foișorul 80%.

El a arătat că cele două trasee și foișorul au fost realizate în cadrul proiectului „TURIST”, finanțat din fonduri europene. Proiectul mai presupune ca în apropierea foișorului de observare să se construiască și un loc de joacă pentru copii, cu dotări specifice zonelor montane, realizate numai din lemn.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Gura Humorului se finalizează amenajarea a două trasee turistice şi a unui spectaculos foişor de observare cu şase etaje.
 Vizualizări articol: 2610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La Gura Humorului se finalizează amenajarea a două trasee turistice şi a unui spectaculos foişor de observare cu şase etaje0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei