Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2020 - Anul XXV, nr. 112 (7417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Stan solicită includerea unor proiecte de dezvoltare locală într-un nou PNDL

Vineri, 15 Mai 2020 (13:07:47)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, i-a solicitat ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, includerea unor proiecte de la nivelul localităților într-un nou Program Național de Dezvoltare locală. „După cum bine știți, România se află astăzi în pragul unei crize economice, iar ieșirea dintr-o astfel de situație complexă necesită luarea unor măsuri curajoase care să deblocheze economia și totodată să crească încrederea mediului de afaceri”, i-a transmis Ioan Stan ministrului Dezvoltării. Ioan Stan a arătat că în anul 2019, un număr însemnat de primării au încheiat contracte de finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții. ”Ca urmare a inițierii acestor proiecte, importante pentru comunitățile locale, s-au derulat proceduri de achiziție publică, iar în foarte multe cazuri au fost demarate lucrările de investiții. În acest moment există un blocaj care poate duce la un conflict juridic între beneficiar, comune, orașe sau municipii, finanțator, respectiv Guvernul României și constructori, motivat de nedecontarea lucrărilor executate”, a explicat liderul PSD Suceava. El a adăugat că pentru a putea depune proiectele în vederea accesării finanțării, primăriile au cheltuit sume considerabile pentru întocmirea proiectelor, precum și obținerea tuturor avizelor, iar punerea lor în execuție este în acest moment blocată de Guvernul României.

„Deoarece ministerul condus de dumneavoastră a dovedit în ultimii ani, prin implementarea cu succes a proiectelor din cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală etapele 1 și 2, că are capacitatea și expertiza necesară coordonării unor astfel de proiecte, vă rog să aveți în vedere includerea cu prioritate a acestor proiecte într-un program de finanțare PNDL - etapa 3, deblocând astfel sumele necesare decontării lucrărilor și finalizarea acestora”, a încheiat Ioan Stan. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan solicită includerea unor proiecte de dezvoltare locală într-un nou PNDL.
 Vizualizări articol: 1193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ioan Stan solicită includerea unor proiecte de dezvoltare locală într-un nou PNDL1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei