Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2020 - Anul XXV, nr. 107 (7412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

100 de pachete cu alimente au ajuns la familiile sărace din cătunul Tâmpoceni, satul Capu Codrului

Sâmbătă, 9 Mai 2020 (18:14:17)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociația Institutul Bucovina, alături de două ONG-uri și împreună cu reprezentanți a Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, a împărțit vineri, 8 mai, 100 de pachete cu alimente familiilor sărace din cătunul Tâmpoceni, satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa. După cum ne-a spus Vasile Petru Gafiuc, președintele Asociației Institutul Bucovina, criza generată de virusul SARS-CoV-2 nu a ținut cont de situația dificilă cu care se confruntau deja persoanele care trăiesc în comunitățile marginalizare.

„În cătunul Tâmpoceni, trăiesc peste 100 de familii. Aici, sărăcia este la ordinea zilei, dar în această perioadă situația este cu atât mai dificilă. Mai bine de 300 de copii trăiesc în locuințe improvizate, fără acces la apă curentă, fără a avea acces la educație, fiind stigmatizați și lipsiți de sprijin, iar acum, le este mai greu ca niciodată să asigure pâinea zilnică pentru copii”, a constatat Vasile Gafiuc.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul agenților de poliție din comuna Păltinoasa, șeful de post de aici, dar și polițiștii mai tineri știind poveștile de viață ale fiecărei familii din Tâmpoceni. Îi știu și pe cei pe care i-au anchetat în dosare penale, dar îi știu și pe copiii care în ciuda situației economice dificile au obținut de-a lungul anilor rezultate bune la școală. În astfel de momente ei au considerat că este timpul să strângă rândurile, să fie uniți și să încerce să schimbe destine prin empatie și umanitate. Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Păltinoasa și al Secției 10 de Poliție Rurală Gura Humorului au organizat modul de desfăşurare a întregii activități, astfel încât toți membrii familiilor să stea în propriile curți și să fie respectate regulile de distanțare sociale. Ei au întocmit situația privind fiecare familie, numărul membrilor acesteia, astfel încât acțiunea umanitară să poată să se desfășoare cursiv și fără incidente.

 

 Fonduri provenite de la Asociația „Iele Sânziene”

Fondurile din care au fost cumpărate alimentele au fost colectate în cadrul unei campanii de strângere de fonduri lansată de Asociația „Iele Sânziene”, coordonată de suceveanca Ioana Ciuhan. Această comunitate săracă din Tâmpoceni este în atenția Organizației Institutul Bucovina de o perioadă îndelungată, motiv pentru care a fost cooptată în promovarea campaniei de strângere de fonduri și distribuirea pachetelor de alimente.

Din cei 4.000 de lei adunați, s-au cumpărat alimente de bază pentru a sprijini 100 de familii cu peste 300 de copii. Astfel, prin sume mici, donate de oameni cu suflet, a fost posibilă realizarea acestei acțiuni în cătunul Tâmpoceni. La acțiune au participat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar-șef de poliție Ionuț Epureanu, împreună cu personalul postului de Poliție Păltinoasa, polițiștii Vasile Grumăzescu, Andreea Ursaciuc și Sorin Nițan.

„Mulțumim inițiatorilor campaniei - Asociația Iele Sânziene, Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și donatorilor care au contribuit la sprijinirea acestor persoane nevoiașe”, a completat Vasile Gafiuc. Pentru mai multe informații legate de activitățile desfășurate de către Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, puteți să-i contactați prin e-mail: bucovinainstitute.office@gmail.com sau la numărul de telefon 0230 524 128.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 100 de pachete cu alimente au ajuns la familiile sărace din cătunul Tâmpoceni, satul Capu Codrului.
 Vizualizări articol: 2585 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
100 de pachete cu alimente au ajuns la familiile sărace din cătunul Tâmpoceni, satul Capu Codrului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei