Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2020 - Anul XXV, nr. 107 (7412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Decizie motivată

Lucian Harșovschi: “Producem gunoi și ascunderea lui sub preș sau depozitarea la dos nu este o soluție!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia de amplasare a unui punct de colectare a deșeurilor pe o laterală a bulevardului George Enescu, care a stârnit o mulțime de discuții pro și contra între suceveni, a fost explicată de viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, care spune că era singura soluție posibilă pentru acea zonă, iar modelul este preluat din marile orașe din Europa, unde este foarte des utilizat.

“Înlocuim pe rând punctele de colectare de suprafață a deșeurilor cu altele moderne! Întotdeauna la finalul lucrărilor, pentru că mai avem de amplasat doar 13 din 200, apar discuții pro și contra. Cele mai recente, de pe bulevardul George Enescu, sunt și cele mai controversate. Aici, containerele vechi erau amplasate într-un gang și de cele mai multe ori deveneau insalubre, atât din cauza cantităților mari de gunoi, cât și a spațiului insuficient pentru amplasarea unui număr mai mare de containere. Cele noi, puse la bulevardul principal, la vedere și într-un mod civilizat, de tipul unui mobilier urban, au devenit subiect de <scandal>. Câteva fotografii pe Facebook au făcut să apară diverse opinii contradictorii și au creat tabere în rândul cetățenilor”, a spus viceprimarul Sucevei.

Lucian Harșovschi a venit cu explicații pentru decizia luată: “Producem gunoi și <ascunderea lui sub preș> sau depozitarea la <dos> nu este o soluție! Susțin amplasarea noilor puncte de colectare acolo unde situația o impune și unde acestea se pot monta pentru că TREBUIE să depozităm gunoiul. Există motive pentru care aceste containere nu au fost amplasate într-un alt loc, iar printre acestea se află faptul că, fiind îngropate, pentru montare sunt necesare lucrări de săpătură, iar în zona amplasamentului vechi erau multe, multe țevi și cabluri. Mai mult, toate blocurile turn de pe bulevard au avut ghene care au fost închise, fiind nevoie de multe puncte de colectare. De asemenea, pe aleea Lalelelor sunt foarte multe autoturisme și zona este îngustă, nepermițând accesul utilajelor de colectare. Să le amplasăm la 1 m de intrarea în scară? Am putea, pentru că cele îngropate au alte reguli, dar nu ar fi etic. Au fost scoase la stradă pentru că a fost singura soluție pentru această zonă!

În plus, la stradă, sucevenii vor fi mai atenți când vor depozita și vă asigur că și firma de salubrizare va fi mult mai vigilentă. Vom vedea dacă vor rămâne sau nu, dar această soluție este aplicată și în multe alte țări din UE și sunt acceptate și întreținute într-o manieră civilizată. La noi de ce nu s-ar putea, dat fiind faptul că ne raportăm deseori la aceste țări civilizate?”

El a dat ca exemplu o situație similară, amplasarea unui astfel de punct de colectare a deșeurilor tot la un bulevard principal, pe Calea Obcinilor, în fața Restauratului Nistru, unde nu s-au iscat deloc discuții contradictorii, iar soluția s-a dovedit foarte bună.

“Cu sau fără voturi, gunoi producem cu toții și acesta trebuie adunat undeva, iar dacă vom înțelege că e datoria noastră, a tuturor, să fim responsabili și civilizați, nu vor exista probleme”, a concluzionat viceprimarul Sucevei, care a prezentat și numeroase imagini cu amplasamentul actual, finalizat cu pavele, cu vechiul punct de colectare din gang, precum și cu străzile înguste din cartier, unde nu era loc să mai fie amplasat și punctul de colectare a gunoiului, pentru care e necesar să fie liber și în subteran.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucian Harșovschi: “Producem gunoi și ascunderea lui sub preș sau depozitarea la dos nu este o soluție!”.
 Vizualizări articol: 2260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Lucian Harșovschi: “Producem gunoi și ascunderea lui sub preș sau depozitarea la dos nu este o soluție!”1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei