Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2020 - Anul XXV, nr. 107 (7412)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În județul Suceava au fost efectuate până acum 14.335 de teste pentru COVID-19

Duminică, 10 Mai 2020 (13:21:23)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectura Suceava a transmis duminică, 10 mai, că până la această dată, la nivelul județului Suceava au fost efectuate 14.335 teste, capacitatea de testare fiind peste media națională.

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la data prezentului comunicat, în județul Suceava sunt în evoluție 726 de cazuri COVID-19, a comunicat Prefectura.

De asemenea, la nivelul județului se află în autoizolare la domiciliu 794 de persoane, iar în carantină instituționalizată 704 persoane. Persoanele aflate în autoizolare la domiciliu sunt clinic sănătoase, fără simptome specifice infecției COVID-19. Din izolare voluntară au ieșit până acum 14.279 de persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 2.188 persoane.

Prefectura mai informează că forțele de ordine au continuat să efectueze verificări în sistem integrat, pentru monitorizarea situației operative, cu accent pe modalitatea de respectare a restricțiilor de circulație, în filtrele instituite la limitele zonelor de carantină, respectiv de protecție, precum și în locuri de picnic, parcuri și alte asemenea locuri accesibile publicului, pentru impunerea normelor legale instituite în perioada stării de urgență.

Activitățile desfășurate în contextul răspândirii COVID-19, în ultimele 24 de ore au constat în 70 misiuni, cele mai multe pentru verificarea respectării  interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare/carantină. Au fost verificate 368 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor impuse și nu au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Au fost constatate și aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală  de 46.045 lei.

În perioada de referință a fost depistată o persoană care nu a respectat măsura privind restricționarea circulației, pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională.

Personalul MAI din cadrul dispozitivelor constituite pentru carantinarea municipiului Suceava și pentru asigurarea zonei de protecție au constatat 12 fapte de natură contravențională (4 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 8 alte contravenții în context). Valoare totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 6.335 lei (2.305 lei pentru nerespectarea restricțiilor de circulație și 4.030 lei alte contravenții în context).      

Totodată, Prefectura aduce la cunoștința cetățenilor că Institutul Național de Sănătate Publică a postat, pentru transparență decizională, propunerea privind  setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgență. Acest document poate fi consultat la adresa web www.insp.gov.ro, secțiunea Comunicate. Observațiile și propunerile pot fi transmise la adresa de e-mail propuneri.relaxare@ms.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În județul Suceava au fost efectuate până acum 14.335 de teste pentru COVID-19.
 Vizualizări articol: 1780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În județul Suceava au fost efectuate până acum 14.335 de teste pentru COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei