Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2020 - Anul XXV, nr. 106 (7411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur vrea bani de la Uniunea Europeană pentru modernizarea a peste 250 de km de drumuri județene

Vineri, 8 Mai 2020 (16:06:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis o propunere de includere în bugetul Uniunii Europene, Cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027, a sumelor necesare pentru modernizarea unor tronsoane de drumuri județene însumând o lungime de 258,40 km, a informat CJ, vineri, printr-un comunicat de presă.

În această primă etapă propunerile includ cinci tronsoane de drum, fiind stabilite după analiza cu conducerea și specialiști de la Direcția Județeană de Drumuri Suceava. Conform comunicatului, propunerile au fost transmise Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Propunerile includ tronsoane de drumuri județene care nu au fost modernizate în ultimii ani. Este vorba despre drumul județean care pornește din Rădăuți asigurând legătura cu drumul național care leagă municipiul Rădăuți de orașul Siret, implicit cu frontiera Ucraina și trece prin 9 localitățile: Volovăț, Burla, Arbore, Botoșana, Comănești, Humoreni, Bălăceana, Brașca, Ilișești, ajungând în drumul european care asigură legătura Suceava-Vatra Dornei și mai departe cu Ardealul. Acest tronson are o lungime de 34,80 km.

Alt tronson vizează drumurile județene care asigură legătura cu Valea Sucevei, paralel cu Valea Siretului, prin 12  localități: Udești, Verești, Dumbrăveni, Siminicea, Hănțești, Șerbănești, Zvoriștea, Zamostea, Băilești, Grămești, Pădureni, Siret. Totodată asigură legătura directă cu Rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T), cu punctul de frontieră de la Siret, iar în partea de început face legătura cu sectorul de drum modernizat prin Programul POR 2017-2021, Iași-Suceava. Acest tronson are o lungime de 54,90 km.

Al treilea tronson cuprinde drumurile județene care asigură, pe de o parte, legătura directă la rețeaua TEN-T la Fălticeni, cu drumul național care leagă Moldova de Ardeal, între Suceava și Gura Humorului, precum și legătura cu județul Neamț, pe la Crucea Talienilor. Trece prin 15 localități: Fălticeni, Pocoleni, Mihăiești, Horodniceni, Brădățel, Dumbrava, Cornu Luncii, Mălini, Poiana Mărului, Valea Stânișoarei, Pâraie, Slatina, Valea Moldovei, Capu Câmpului, Păltinoasa, având o lungime totală de 67,00 km.

Tronsonul patru cuprinde drumurile județene care asigură legătura directă la rețeaua TEN-T la Fălticeni, respectiv în localitatea Oniceni aflată pe traseul drumului național care face legătura cu București, asigurând totodată legătura cu județul Iași. Trece prin 14 localități: Fălticeni, Preutești, Arghira, Dolhești, Dolhasca, Valea Bourei, Boura, Manolea, Forăști, Oniceni, Țolești, Uidești, Mesteceni, Dumbrăvița, având o lungime totală de 53,80 km.

Cel de-al cincilea tronson vizează drumurile județene care asigură legătura dintre valea pârâului Neagra cu Valea Bistriței, cu legătură la Vatra Dornei și Broșteni. Trece prin 5 localități: Păltiniș, Catrinari, Dârmoxa, Neagra, Broșteni, având o lungime totală de 47,90 km.

Pentru drumurile județene aflate în zonele de frontieră se are în vedere modernizarea acestora prin accesarea de fonduri transfrontaliere. „Consiliul Județean Suceava își propune modernizarea tuturor drumurilor județene, construirea de sensuri giratorii, reabilitarea de poduri și podețe, lucrări de consolidare constând din ziduri de sprijin, lucrări de siguranța circulației, amplasarea de parapete direcționale în așa fel încât gradul de accesibilizare a județului Suceava și siguranța rutieră a pasagerilor să crească”, se arată în comunicat. În acest an este prevăzută modernizare a peste 150 km de drumuri județene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea bani de la Uniunea Europeană pentru modernizarea a peste 250 de km de drumuri județene.
 Vizualizări articol: 1912 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur vrea bani de la Uniunea Europeană pentru modernizarea a peste 250 de km de drumuri județene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei