Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2020 - Anul XXV, nr. 90 (7395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bărbatul din Solca, muncitor sezonier la cules sparanghel în Germania, a murit din cauza COVID-19

Vineri, 17 Aprilie 2020 (14:53:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul din Solca, în vârstă de 57 de ani, despre care cotidianul „Monitorul de Suceava” a informat că a murit, săptămâna trecută, la o fermă de sparanghel din Germania, a fost ucis de COVID-19. Surse oficiale germane au confirmat, sub protecția anonimatului, că este vorba despre aceeași persoană despre care presa germană a anunțat, miercuri, 15 aprilie, că a murit după infecția cu coronavirus, la o fermă de sparanghel din Bad Krozingen, în apropiere de Freiburg.

O a doua confirmare a venit de la Răducu Breabăn, administratorul firmei de pompe funebre care va aduce corpul neînsuflețit al bărbatului, din Bad Krozingen, la Solca. Acesta a declarat că a fost informat atât de familie, cât și de consulul României în zona respectivă, că decedatul din Solca pe care îl va aduce în țară a fost pozitiv COVID, în vederea luării tuturor măsurilor de protecție și a documentelor prevăzute de legislație. Răducu Breabăn a afirmat că mașina funerară de la firma sa va ridica sicriul din Germania miercuri, 22 aprilie, și va ajunge la Solca cel mai probabil joi.

 

·      Un contact apropiat al bărbatului care a murit a fost confirmat pozitiv

Conform declarației de presă din 16 aprilie a Biroului Regional Breisgau-Hochschwarzwald, „muncitorul sezonier român a decedat pe 11 aprilie”, în sâmbăta de dinaintea Paștelui catolic. „În după-amiaza zilei de luni, a doua zi de Paște, poliția a informat despre acest caz Departamentul de sănătate, care a ordonat imediat să se i facă un diagnostic Covid-19, după ce inițial cauza morții a fost neclară. Rezultatul pozitiv a fost primit în cursul zilei de 14 aprilie în timpul zilei”, se arată în declarația de presă a Biroului Regional Breisgau-Hochschwarzwald. De asemenea, se spune că firma pentru care lucra românul a fost contactată imediat și au fost discutate primele măsuri necesare, iar în 15 aprilie, medicii de la Departamentul de sănătate au analizat situația la fața locului. Potrivit autorităților din Breisgau-Hochschwarzwald, „debutul bolii bărbatului care a intrat în țară pe 20 martie nu este clar”. Acestea mai precizează că soția decedatului nu prezintă simptome de COVID-19.

În schimb, în timpul anchetei epidemiologice derulate de autoritățile sanitare germane, un contact apropiat al bărbatului care a murit de COVID-19 a fost depistat și el pozitiv.  „Aceasta și toate persoanele cu care a fost în contact au fost imediat izolate și sunt monitorizate de autoritatea sanitară”, se arată în comunicatul de presă.

O altă informație transmisă este că din verificările de până acum rezultă că ferma pentru care lucra suceveanul respectă reglementările referitoare la  angajarea muncitorilor sezonieri. Oamenii locuiesc în spații de cazare în care pot sta între una și patru persoane din familie și nu au părăsit ferma, ei având aici posibilitatea de a lua masa și de a-și face cumpărăturile.

Menționăm că două ziare importante din Germania, Taz și Zeit, au publicat în ediția din 16 aprilie, după moartea muncitorului din Solca, editoriale foarte critice la adresa autorităților germane, legat de prețul plătit în vieți omenești pentru sparanghelul german – „Sparanghelul nu merită asta”, a scris Zeit - https://www.zeit.de/arbeit/2020-04/erntehelfer-coronavirus-infektion-rumaenien-deutschland, și „Exploatarea în criza Corona: Sparanghelul nostru”, a titrat Taz https://taz.de/Ausbeutung-in-Corona-Krise/!5676706/.

 

Dana HUMOREANU

Sandrinio NEAGU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul din Solca, muncitor sezonier la cules sparanghel în Germania, a murit din cauza COVID-19.
 Vizualizări articol: 2414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbatul din Solca, muncitor sezonier la cules sparanghel în Germania, a murit din cauza COVID-190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei