Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 mar 2020 - Anul XXV, nr. 53 (7358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

35 de studenți străini vor studia semestrul acesta la USV

Joi, 5 Martie 2020 (11:13:27)

Reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava le-au urat luni bun venit studenților străini care vor studia în acest semestru la USV, în cadrul programului ERAMUS+.

”Evenimentul intitulat Erasmus+ Welcome Day este conceput ca o întâlnire de cunoaștere în cadrul căreia studenților străini li se prezintă universitatea, atât din punct de vedere academic, cât și din punct de vedere al infrastructurii și a posibilităților de petrecere a timpului liber, precum și programul de activități menite să le faciliteze integrarea în spațiul universitar sucevean. Totodată, studenții au ocazia de a se cunoaște între ei și de a se familiariza cu colegii lor români (Erasmus Buddy), care îi vor asista pe parcursul procesului de integrare. Într-un cadru interactiv, au fost discutate așteptările și temerile studenților străini privind șederea lor în campusul USV și in Suceava. De asemenea, studenții au participat la un exercițiu în care au trebuit să își prezinte țara de unde provin, în cadrul unui moment special de pe agenda întâlnirii. Universitatea suceveană încearcă în fiecare an să îi facă pe studenții străini (care vin din spații culturale diferite, reprezentând națiuni din diferite colțuri ale lumii) să se simtă bineveniți și să le faciliteze inserția în comunitatea suceveană și în comunitatea academică”, au precizat reprezentanții intituției.

Evenimentul a fost organizat de Serviciul de Relații Internaționale și Afaceri Europene al USV, departament care, alături de coordonatorii Erasmus+ de la nivelul facultăților, oferă sprijin și îndrumare studenților străini, pe parcursul șederii acestora la Suceava.

35 de studenți din Armenia, Belarus, Franța, Georgia, Italia, Kyrgyzstan, Portugalia, Republica Moldova, Rusia, Senegal, Spania, Tadjikistan, Turcia și Ucraina vor studia semestrul acesta la USV.

 Anual, numărul acestora crește ca urmare a deschiderii internaționale manifestată de USV, a implementării strategiei de internaționalizare de către Prorectoratul cu imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană și a implicării constante a cadrelor didactice în semnarea de noi acorduri și parteneriate de colaborare universitară cu instituții de învățământ superior din afara României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 35 de studenți străini vor studia semestrul acesta la USV.
 Vizualizări articol: 1396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
35 de studenți străini vor studia semestrul acesta la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei