Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 mar 2020 - Anul XXV, nr. 52 (7357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Șase, respectiv patru suceveni autoizolați la domiciliu au solicitat, marți și miercuri, hrană și apă de la Primăria Suceava

Miercuri, 4 Martie 2020 (12:05:35)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Șase persoane autoizolate la domiciliu, după ce s-au întors din Italia, au solicitat, marți, hrană și apă de la Primăria Suceava, iar miercuri, patru persoane au apelat la acest ajutor, a declarat primarul de Suceava, Ion Lungu, în conferință de presă.  Lungu a spus că în municipiul Suceava se află autoizolate la domiciliu 34 de persoane, care sunt contactate zilnic de administrație prin intermediul Poliției Locale. „Vrem să le asigurăm hrana necesară, le facem cumpărăturile, le cumpărăm medicamente; tratăm problema cu toată responsabilitatea”, a declarat primarul Sucevei.

Cei care au solicitat sprijinul primăriei sunt oameni care la întoarcerea din Italia nu aveau provizii de alimente și apă în casă și nu au voie să iasă pentru cumpărături.

„Spațiul pentru carantină a fost verificat de DSP, azi lucrurile sunt simple”, a spus primarul, dar s-ar putea complica, în funcție de amploarea pe care o va lua situația epidemiologică în ceea ce privește noul coronavirus deoarece „nimeni nu este încântat” să închirieze pentru acest scop.

Tot în cadrul măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea infecției cu coronavirus, Primăria Suceava a alocat 100.000 de lei, a încheiat contract cu o firmă de catering pentru hrana celor autoizolați la domiciliu și a achiziționat 2.500 de măști de unică folosință pentru salariați și persoane care merg la primărie și au nevoie de acest mijloc de protecție.

De asemenea, Ion Lungu a afirmat că administrația locală a închiriat trei apartamente pentru eventualitatea în care ar fi nevoie de carantină, dar recunoaște că la un număr mai mare de cazuri „ar fi o problemă delicată”, în lumina noilor reglementări, deoarece fiecare persoană carantinată ar trebui să stea singură în cameră.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, miercuri dimineață, la nivelul județului Suceava erau monitorizate la domiciliu, fără simptomatologie specifică, 443 de persoane, dintre care 241 de persoane care au călătorit în zonele de risc și 202 membri de familie (aparținători). În județ nu sunt persoane aflate în carantină în spațiile special amenajate și nici persoane confirmate cu coronavirus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase, respectiv patru suceveni autoizolați la domiciliu au solicitat, marți și miercuri, hrană și apă de la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Șase, respectiv patru suceveni autoizolați la domiciliu au solicitat, marți și miercuri, hrană și apă de la Primăria Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei