Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 270 (7271)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătrân de 83 de ani, lăsat fără banii din casă de vânzători voiajori de pilote şi perne

Luni, 18 Noiembrie 2019 (12:42:50)

Poliţiştii suceveni trag un semnal de alarmă în ce priveşte infracţiunile comise de comercianţii voiajori, care folosesc diverse pretexte pentru a intra în casele oamenilor şi a sustrage bani sau bunuri, sau care vând produse care nu merită banii ceruţi.

Secţia 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a fost sesizată joi la amiază despre faptul că trei persoane necunoscute care se deplasează cu un autoturism înmatriculat în judeţul Neamţ şi comercializează pilote şi perne au sustras o sumă de bani din locuinţa unui bărbat de 83 de ani, din comuna Dărmăneşti.

Autoturismul a fost identificat pe raza localităţii Cumpărătura, în interior fiind 4 persoane, respectiv un bărbat de 27 de ani, două femei, una de 20 de ani şi cealaltă de 41 de ani, precum şi un minor de 2 ani, toţi din judeţul Iaşi, care au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Suceava pentru cercetări.

În urma controlului corporal, asupra femeii de 41 de ani a fost identificată suma de 835 de lei, aceasta declarând faptul că banii provin de la o persoană din comuna Dărmăneşti, în schimbul vânzării unei pilote şi a două perne.

Întrucât nu deţinea documente legale de provenienţă a celor 14 pilote, 8 perne şi mai multe cearşafuri pe care le comercializa, femeia de 41 de ani a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, republicată. 

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit faptul că suma de bani a fost sustrasă din locuinţa bătrânului, care, după recuperarea prejudiciului, s-a împăcat cu făptuitoarea.

Sâmbătă, în jurul orei 14.20, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Vatra Dornei a depistat pe raza municipiului un autoturism înmatriculat în Bulgaria condus de un tânăr de 30 de ani, din Buzău, ocupant în partea dreaptă fiind un bărbat de 42 de ani, din Urziceni, jud. Ialomiţa, care încercau să ofere spre vânzare ghiuluri, despre care afirmau că sunt din aur, în fapt acestea fiind confecţionate din metal galben nepreţios.

Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, unde au fost legitimaţi, iar datele acestora au fost introduse în aplicaţiile Poliţiei.

Pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor comise de infractorii voiajori, poliţiştii recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor oferte comerciale aparent avantajoase şi să nu furnizeze date cu privire la vecini sau alte persoane.

„Un alt tip de înşelăciune îl reprezintă vânzarea diferitelor obiecte de uz casnic direct la domiciliu. Aceste obiecte reprezentând diverse tigăi, covoare, perdele etc. sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa cumpărătorului, iar în momente de neatenţie sustrag chiar şi bunuri din casă. De aceea recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de   oferte care de cele mai multe ori sunt la preţuri foarte mari şi calitate mică.
De asemenea nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie                  electrică fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.
Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, le recomandăm să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.
 În cazul în care aveţi suspiciuni apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!”, au transmis reprezentanţii IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătrân de 83 de ani, lăsat fără banii din casă de vânzători voiajori de pilote şi perne.
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bătrân de 83 de ani, lăsat fără banii din casă de vânzători voiajori de pilote şi perne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei