Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 243 (7244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

10 milioane de lei pentru termoficare, plătiți în avans de Primăria Suceava către Bioenergy

Joi, 17 Octombrie 2019 (16:07:06)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Producătorul de energie termică care alimentează sistemul centralizat de termoficare al municipiului Suceava, Bioenergy, va primi în avans suma de 10 milioane de lei, de la bugetul local, pentru achiziționarea de combustibil, necesar funcționării în sezonul rece.

Banii provin din suma de 18.349.000 de lei primiți recent de la Guvern, care a alocat fonduri, la nivel național, pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Banii alocați sunt în special pentru Asistență socială, pentru indemnizațiile asistenților personali și ale persoanelor cu handicap etc. Sunt multe primării care nu au fundamentat aceste cheltuieli până la finele anului, noi am făcut asta, încât o sumă de 10 milioane de lei vor merge în avans la Bioenergy, așa cum am făcut și anul trecut, încât să avem asigurată căldura în această iarnă. Cu banii dați anul trecut Bioenergy a putut funcționa exclusiv pe biomasă, ceea ce i-a permis să își mai regleze costurile, mai ales că nu mai încasează certificate verzi”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Rectificarea bugetară prin care cele 10 milioane de lei, reprezentând subvenția pentru căldura furnizată populației, vor fi propuse să fie acordate în avans, va fi discutată în ședința de Consiliu Local de joi, 24 octombrie.

Banii vor avea ca destinație asigurarea unui stoc suficient de combustibil la furnizorul de energie termică, Bioenergy, dar banii vor fi  achitați de primărie în conturile societății Thermonet, care se ocupă de partea de transport și distribuție a energiei termice, de unde vor fi virați mai departe.

Această măsură, luată și de alte administrații locale din țară, inclusiv în Capitală, dă posibilitatea producătorului de energie termică și își procure din timp combustibilul necesar pentru căldura locuitorilor racordați la sistemul centralizat de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 10 milioane de lei pentru termoficare, plătiți în avans de Primăria Suceava către Bioenergy.
 Vizualizări articol: 1220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 milioane de lei pentru termoficare, plătiți în avans de Primăria Suceava către Bioenergy0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei