Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 243 (7244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 17 – 23 octombrie

Târg de artă şi antichităţi, la Shopping City Suceava

Sucevenii pasionaţi de obiecte de artă şi antichităţi din perioade şi culturi diferite sunt invitaţi pe 19 octombrie şi 20 octombrie 2019 la Shopping City Suceava, la Târgul de artă şi antichităţi.

La fiecare ediţie participă colecţionari din numeroase zone ale ţării: Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei, Piatra Neamţ, Târgu Neamţ, Iaşi, Galaţi, Râmnicu Vâlcea sau Bacău. Printre exponatele colecţionarilor vizitatorii vor găsi: tablouri, cărţi, ilustrate vechi, diverse obiecte din bronz, lemn, porţelan, sticlă, bijuterii, bibelouri, filatelie, ceasuri, gablonţuri, mobilă veche sau instrumente muzicale. Multe dintre obiecte sunt legate de îndeletnicirile de odinioară ale locuitorilor, sunt frumoase, interesante, unele chiar amuzante pentru vizitatori, trezind nostalgia anilor trecuţi ai copilăriei (lămpile cu gaz, fiare de călcat, chiuliţe). Târgul de artă şi antichităţi este mai presus de toate un eveniment cultural care aduce laolaltă oameni pasionaţi de cultură, istorie şi conservarea valorilor, dar şi obiecte cu poveşti de viaţă încântătoare, vechi de zeci de ani, care odată cu trecerea timpului capătă o valoare spirituală nestemată. Expozanţii spun că obiectele aduse nu se pot descrie, trebuie văzute şi admirate!

 

Zilele filmului românesc, premiere şi invitaţi speciali, la Suceava

Poveşti de dragoste, un film poliţist şi o dramă despre abuzul de putere şi hărţuire, cu Dana Rogoz pe afiş, sunt propunerile Caravanei Zilele Filmului Românesc by TIFF la Suceava, pe 22 şi 23 octombrie. Lansate la Cannes, Berlin sau TIFF, cele patru premiere mult aşteptate - La Gomera, Monştri, Parking şi Mo - vor fi proiectate în Sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universităţii „Ştefan cel Mare”. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt regizorul Marius Olteanu, multi-premiat pentru Monştri, „o poveste de iubire profundă şi provocatoare’’, potrivit Cineuropa, şi actorul Mihai Smarandache, care va povesti despre experienţa filmărilor în Spania pentru Parking, cu trei dintre vedetele cinemaului spaniol: Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo. Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro şi de la Casa de Cultură a Studenţilor (str. Zorilor, nr. 6) din municipiul Suceava.

 

Expoziţia de pictură, grafică şi desen „Arta memoriei”, la Muzeul de Istorie Suceava

La Muzeul de Istorie Suceava este deschisă expoziţia de pictură, grafică şi desen „Arta memoriei”, purtând semnătura artistului rădăuţean Traian Postolache (1953-2016). Evenimentul este organizat de Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava, în colaborare cu fiica artistului, Miriam Leon-Postolache. Expoziţia este deschisă vizitatorilor în perioada 10 octombrie - 17 noiembrie.

 

Joi, 17 octombrie

Concert cu Vali Boghean Band

Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava invită sucevenii la un spectacol oferit de Vali Boghean Band, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava. Evenimentul este programat de la ora 19.00, joi, 17 octombrie. Preţul unui bilet este de 40 de lei sau 20 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele se pot achiziţiona online, pe www.ccs-sv.ro, sau de la sediul Casei de Cultură a Studenţilor din strada Zorilor Nr. 6, lângă magazinul Albina. Informaţii suplimentare la 0752 092 606.

 

„Cocktail” cu actriţele Maia Morgenstern şi Carmen Tănase, pe scena suceveană

Îndrăgitele actriţe Maia Morgenstern şi Carmen Tănase vă invită la „Cocktail”, joi, 17 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Piesa „Cocktail” de Aldo Nicolaj, în regia Marianei Cămărăşan, îi are în distribuţie pe Maia Morgenstern, Carmen Tănase, Jawad Mohammad Shahbazimoghadam, Florina Gleznea şi Viviana Gherasim. Biletele se pot cumpăra de la Secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava şi costă 100 de lei şi 80 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Nu rataţi o comedie fabuloasă, cu actori mari ai scenei româneşti.

 

Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruşti, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Sala de Artă „Elena Greculesi”, va avea loc joi, 17 octombrie, de la ora 12.00, Conferinţa „Plante demonice: de la Botanica lui Simion Florea Marian la romanul Homeric”, susţinută de scriitoarea Doina Ruşti. Scriitoarea îşi va lansa şi noul volum „Homeric”, recent apărut în colecţia „Fiction.LTD” a Editurii Polirom. Vor vorbi, alături de scriitoare, Isabel şi Alexandru Ovidiu Vintilă.

 

Vineri, 18 octombrie

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava organizează vineri, de la ora 10.00, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care va avea loc la Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi. Târgul de joburi este dedicat în special tinerilor absolvenţi de şcoli, însă organizatorii subliniază că bursa este deschisă pentru toate persoanele interesate de un loc de muncă, indiferent de nivelul de educaţie şi de anul absolvirii studiilor. Bursa se va desfăşura în municipiul Suceava la Iulius Mall, etajul I, zona liftului, la Rădăuţi la Casa Germană, iar la Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, la punctele de lucru ale AJOFM.

 

Piesa de teatru „Kebab”, de Gianina Cărbunariu, la Teatrul „Matei Vişniec”

Piesa de teatru „Kebab”, de Gianina Cărbunariu, la Teatrul „Matei Vişniec”, pe 18 octombrie, la ora 19:00. „Kebab”, de Gianina Cărbunariu, este povestea a trei tineri români care, din motive personale, părăsesc ţara din dorinţa de a se realiza în Irlanda. Motivul fiecăruia dintre ei este diferit dar, în acelaşi timp, este plin de speranţă. Caruselul în care sunt prinşi, ambiţia dusă la extrem fac din ei victime şi călăi. Textul abordează subiectul traficului de persoane, o realitate, din păcate, extrem de des întâlnită în ţara noastră.

 

Sâmbătă, 19 octombrie

Ateliere creative şi modul de dezvoltare personală pentru copii, la Shopping City Suceava

Shopping City Suceava, în colaborare cu Smart School, organizează ateliere de creaţie şi modul de dezvoltare personală pentru copii. Cei mici sunt invitaţi să îşi pună imaginaţia în practică şi să confecţioneze obiecte inedite, utilizând diverse tehnici moderne şi atractive. La atelierul de pe data de 19 octombrie cei mici au oportunitatea de a-şi pune în practică resursele creative la atelierul de creaţie Hand Puppets (păpuşele realizate din fetru colorat, materiale textile) şi modulul de dezvoltare personală cu tema Roata Alegerilor şi Roata Soluţiilor.

Atelierele au loc în fiecare sâmbătă, între orele 13.00-15.00, în incinta centrului comercial, în zona magazinului Pepco, şi se adresează copiilor cu vârsta între 5 şi 11 ani. Structurate tematic, atelierele reuşesc de fiecare dată să menţină interesul celor mici, ajutându-i totodată să-şi dezvolte atenţia, creativitatea şi abilităţile practice. Intrare liberă! La fiecare atelier pot participa maximum 25 de copii, iar înscrierile se fac săptămânal, la 0745 403 220.

 

Miercuri, 23 octombrie

„Tigrul din oraşul nostru”, de Gianina Cărbunariu, la Teatrul „Matei Vişniec”

„Tigrul din oraşul nostru”, de Gianina Cărbunariu, la Teatrul „Matei Vişniec”, pe 23 octombrie, la ora 19:00. „Tigrul din oraşul nostru” este prima producţie a Teatrului Municipal „Matei Vişniec” din Suceava.

Cel mai nou teatru de stat din România – Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava - a ales să lucreze pentru prima sa producţie cu artişti tineri, puternici şi creativi, apreciaţi atât de către critica de specialitate, dar şi de către public: este vorba despre regizorul Bobi Pricop şi descenograful Adrian Damian. Preţul unui bilet este: 30 de lei - preţ întreg / 10 lei - studenţi şi pensionari şi 7 lei - elevi învăţământ preuniversitar.

Relaţii şi rezervări, la telefon: 0759 048 677; bilete@teatrulmateivisniec.ro.

(luni-vineri, între 8:00-14:00). Eliberări bilete: luni-vineri, între 13:00-16:00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei