Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 iun 2019 - Anul XXIV, nr. 149 (7150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bărbatul prins sub un mal de pământ nu a avut, din păcate, șanse de supraviețuire

Sâmbătă, 29 Iunie 2019 (12:39:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gravul accident de muncă petrecut vineri vineri seară, la Calafindeşti, în timpul unor săpături care se efectuau în cadrul unor lucrări de amenjare canalizare, s-au încheiat, din păcate, tragic. Unul din cei trei muncitori prinși sub malul care s-a surpat a fost scos decedat de pompierii militari, după o muncă de câteva ore bune și foarte riscantă pentru salvatori. Reamintim că trei muncitori care lucrau la o adâncime de aproximativ cinci metri, la marginea unui drum betonat, au fost prinşi sub un mal care s-a surpat. Doi dintre ei au reșit să se salveze, însă al treilea a rămas blocat sub malurile care s-au surpat continuu, fiind îmbibate cu apă. Inițial, cei care au încercat să-l salveze au fost colegii, însă din păcate aceștia nu au reușit, deși și-au riscat și ei propriile vieți. 

La sosirea pompierilor, bărbatul prins sub pământ, în vârstă de  40 de ani, era conştient, însă pe parcurs nu s-a mai putut comunica cu el. Vineri noapte, în jurul orei 22:45, bărbatul a fost scos de sub pământ de pompierii militari. Soarta acestuia era însă deja pecetluită, având în vedere că a fost îngropat mai bine de cinci ore.

Bărbatul decedat se numește Dumitru Cătălin Baltariu, și era din Hănțești. Bărbatul lucra pentru o firmă din Dumbrăveni, care efectua lucrarea de la Calafindești. Printre cei care au încercat să-l salveze pe bărbat s-a aflat și ginerele său, angajat și el.  

Echipajul SMURD și cel de la SAJ a încercat manevre de resuscitare, însă pentru bărbat nu se mai putea face nimic: Sublocotenentul Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a descris misiunea: „Misiunea a fost extrem de dificilă, din cauza malului de pământ instabil, mocirlos, cu o adâncime de aproximativ 5 metri, care se surpa în permanenta din cauza infiltrațiilor apei, punând în pericol chiar și viata salvatorilor”.

Ceillați doi muncitori au suferit și eu traumatisme, însă au refuzat să fie duși la spital.

Polițiștii au deschis dosar penal de cercetare pentru mai multe infracțiuni pentru care vor face cerceări, sub coordonarea unui procuror: neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul prins sub un mal de pământ nu a avut, din păcate, șanse de supraviețuire.
 Vizualizări articol: 3177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbatul prins sub un mal de pământ nu a avut, din păcate, șanse de supraviețuire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei