Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 89 (7090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

,,Obiceiurile și tradițiile zonelor noastre”, la C.S.E.I. Suceava

Marţi, 16 Aprilie 2019 (11:48:17)
În zilele de 12 și 13 aprilie 2019 au avut loc la C.S.E.I. Suceava activități legate de obiceiuri și tradiții de Paște, în cadrul proiectului educational ,, Obiceiurile și tradițiile zonelor noastre”. Scopul acestui proiect urmărește dezvoltarea abilităţilor și deprinderilor de păstrare a tradițiilor și a artei tradiționale care ajută la formarea deprinderilor motrice în manieră artistică, dezvoltă deprinderi practice de ornamentare şi înfrumuseţare a ambientului, educă răbdarea, stimulează creativitatea și formează simțul artistic a tinerei generații. Proiectul este coordonat de către prof. Carmen Ungureanu, de la C.S.E.I. Suceava, reprezentat de către directorul unității, prof. Lupașcu Gabriela, și directorul Gimnaziului Popovca, prof. Elena Său, și se derulează între C.S.E.I. Suceava, județul Suceava, România și Gimnaziul Popovca, Raionul Fălești, Republica Moldova. Activitățile acestui proiect au început din anul școlar 2016 și vor continua până în anul 2020 împreună cu colaboratori de la: Direcția Generală Educație Fălești, Raionul Fălești, Republica Moldova reprezentată de către șef direcție Silvia Matasî, Inspectoratul Școlar Suceava, reprezentat de către inspectorul Dumistrăcel Ionel, Palatul Copiilor Suceava, reprezentat de director Beatrice Choleva, și Centrul de Recuperare și Reabilitare Mitocul Dragomirnei, reprezentat de șefa centrului, Doroftei Cristina. În prima zi au fost expuse în sala de festivități de la CSEI Suceava desene, colaje și obiecte reprezentative pentru sărbătorile Pascale, obținute în urma desfășurării unor activități extrașcolare cu elevi de la Gimnaziul Popovca și de la CSEI Suceava. De asemenea, a avut loc un program artistic în cinstea oaspeților din Republica Moldova, după care a urmat vizitarea școlii și în mod special a unor cercuri de abilități care duc mai departe obiceiurile și tradițiile neamului nostru. În partea a doua a zilei a urmat vizitarea Muzeului Satului Bucovinean și Cetatea de Scaun a Sucevei, locuri ce descriu îndeletnicirile străvechi ale neamului nostru. A doua zi a fost marcată de vizitarea mai multor mănăstiri din județul Suceava, începând cu Dragomirna și continuând cu Putna, Sucevița, Moldovița, etc., încheindu-se ziua la Muzeul Ouălor Încondeiate de Lucia Condrea din Moldovița. Pentru desfășurarea acestor activități au fost implicate cadrele didactice de la Gimnaziul Popovca și următoarele cadre didactice de la C.S.E.I Suceava: insp. Dumistrăcel Ionel, director. prof. Lupașcu Gabriela, dir. adj. prof. Clim Cristina, dir. adj. prof. Cocari Dorina, prof. Carmen Ungureanu, prof. Croitoru Nicoleta, prof. Bolohan Mihăiță, prof. Camelia Darie, prof. Monachu Monica, prof. Nastasiu Mihai, prof. Pintilie Raluca, prof. Tcaciuc Carmen Dana, prof. Rus Corina, prof. Amorăriți Elena, prof. Haucă Elena și ca invitați prof. Ion Băițan, de la Școala Populară de Artă ,,Ion Irimescu” Suceava, și Luiza Butnaru, de la Asociația ,, Curcubeul Succesului ” Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ,,Obiceiurile și tradițiile zonelor noastre”, la C.S.E.I. Suceava.
 Vizualizări articol: 1749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
,,Obiceiurile și tradițiile zonelor noastre”, la C.S.E.I. Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei