Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 89 (7090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lansarea cărţii "Vorbirea din Moldova – Culegere de texte semispontane", la USV

Marţi, 16 Aprilie 2019 (13:39:29)
La Biblioteca Universităţii „Ştefan Cel Mare” din Suceava va avea loc luni, 22 aprilie 2019, la ora 13:00, lansarea cărţii "Vorbirea din Moldova – Culegere de texte semispontane", apărută în 2018, la Casa Cărţii de Ştiinţă din Cluj-Napoca, în prezenţa autoarelor Cristina Bleorţu şi Alina-Viorela Prelipcean.Cristina Bleorțu, originară din Suceava, fostă studentă a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, este asistent univ. dr. în cadrul Universității din Zürich, Elveţia. A publicat 11 volume în calitate de autor, editor şi coordonator, peste 30 de articole, peste 30 de recenzii. A tradus 2 cărţi şi 30 de articole de lingvistică. A participat în diferite proiecte de sociolingvistică şi intonaţie de la Universitatea din Oviedo, de la Universitatea din Barcelona şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, iar în prezent se ocupă de corespondenţa coşeriană (peste 40000 de scrisori), un proiect coordonat de profesorul Johannes Kabatek de la Universitatea din Zürich, ultimul discipol al marelui lingvist Eugeniu Coşeriu. În acelaşi timp, face parte dintr-un proiect de traduceri al unui curs de lingvistică online de la Universitatea din Zürich. A organizat 10 congrese, coordonează o colecţie de carte (cu profesorii Johannes Kabatek şi Sanda Maria Ardeleanu), a făcut parte din 12 comitete ştiinţifice şi jurii, a evaluat articole pentru diferite reviste din străinătate, iar în anul 2017 a primit marele premiu la Gala Studenţilor Români din Străinătate.Alina-Viorela Prelipcean este asistent univ. dr. în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, membră a Colectivului de hispanistică. Are o bogată activitate ştiinţifică, cuprinzând 2 volume în calitate de autor şi aproximativ 30 de articole, 10 recenzii, numeroase participări la conferinţe naţionale şi internaţionale reprezentative.Cartea va fi prezentată auditoriului de către prof. univ. dr. Rodica Nagy, director al Şcolii Doctorale din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava.Evenimentul va fi moderat de lector univ. dr. Otilia Ignătescu şi se va desfăşura în Sala de lectură „Mihail Iordache”, Corp A, camera 103.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea cărţii "Vorbirea din Moldova – Culegere de texte semispontane", la USV.
 Vizualizări articol: 1218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansarea cărţii "Vorbirea din Moldova – Culegere de texte semispontane", la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei