Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 89 (7090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incorigibil

Un recidivist implicat în mai multe urmăriri ca-n filme a comis-o din nou: a gonit cu 200 de km/h, cu poliţia după el

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din Straja, o veche cunoştinţă a poliţiştilor rutieri, implicat de-a lungul timpului în mai multe urmăriri ca-n filme, care se puteau solda în orice moment cu tragedii, a fost protagonistul unui nou eveniment similar. Tânărul a fost implicat în două urmăriri în trafic la interval de câteva ore, fiind înregistrat de radar circulând cu aproape 200 de kilometri la oră. Asta în condiţiile în care Dănuţ Ursulean este eliberat condiţionat în urma unor condamnări pentru contrabandă şi infracţiuni la regimul rutier.

Urmăriri pe distanţe de peste 10 kilometri, contrabandă, poliţişti nevoiţi să sară din maşină pentru a-şi salva viaţa, acestea sunt pe scurt datele din „CV-ul” lui Dănuţ Ursulean, în vârstă de 28 de ani, care a ajuns din nou în arestul poliţiei judeţene. El a fost reţinut duminică noapte pentru 24 de ore.

 

A gonit cu 200 de km/h şi i-a explodat un pneu de la maşină. Norocos, fugarul a scăpat fără leziuni

Într-o primă fază, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Dănuţ Ursulean, în vârstă de 28 de ani, a condus un autoturism Audi A8 prin municipiul Suceava, iar un echipaj rutier a încercat să-l oprească. Fugarul a gonit cu poliţia după el până la Dănila. În timpul urmăririi, şoferul a fost înregistrat de radar cu aproximativ 200 de kilometri la oră şi a reuşit să-şi piardă urma. A doua zi, duminică, poliţiştii de la Secţia Rurală Dărmăneşti au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că pe raza satului Măriţeia Mică se află un autoturism Audi A8 abandonat, cu volan pe partea dreaptă, fără numere de înmatriculare, de culoare gri, suspendat pe un cric, având lipsă roata dreapta faţă. Între timp, la maşină a ajuns un tânăr care a schimbat roata maşinii, iar când i-a văzut pe poliţişti a întors maşina şi a demarat în trombă. A început practic a doua urmărire după aceeaşi maşină. De această dată, şoferul fugar a abandonat maşina relativ repede, la intersecţia cu E 85, şi a luat-o la fugă pe jos, pe câmp. Unul dintre poliţişti a fugit pe câmp şi l-a somat pe suspect, cu armamentul din dotare, să se oprească. Fugarul s-a supus somaţiilor legale, fiind reţinut şi identificat ulterior în persoana lui Dănuţ Ursulean, din Straja.

În urma audierilor, tânărul a recunoscut că în noaptea anterioară a fost urmărit de către un echipaj al poliţiei rutiere pe raza municipiului Suceava, reuşind să scape pe raza satului Dănila, unde, din cauza vitezei excesive, aproximativ 200 km/h, i-a explodat un pneu la maşină. În acea noapte, tânărul a abandonat autoturismul şi a fugit pe câmp.

Dănuţ Ursulean nu are drept de a conduce în urma condamnărilor suferite şi era eliberat condiţionat de la finele anului trecut

În cursul zilei de duminică, pe numele tânărului din Straja a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. 

 

Cine este Dănuţ Ursulean

Dănuţ Ursulean, din comuna Straja, are permisul anulat de judecători încă din iulie 2013. El a fost trimis în judecată pentru contrabandă, dar şi pentru infracţiuni de conducere fără permis, majoritatea constatate în timpul unor urmăriri în trafic.

Cu titlu de exemplu cu privire la „isprăvile” lui din trafic, pe 26 iunie 2014, două patrule ale Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au primit informaţii că în extravilanul localităţii Falcău un autoturism de teren Mitsubishi transportă mai multe colete cu ţigări.

Una dintre patrule s-a dus în acea zonă şi a observat autoturismul de teren cu pricina din care trei persoane au descărcat mai multe colete, după care maşina s-a pus din nou în mişcare.

A fost anunţat celălalt echipaj al poliţiei de frontieră, care a încercat să oprească în trafic autoturismul suspect, observându-l la volan pe Dănuţ Ursulean, acesta fiind singur în autoturism. Tânărul a apăsat acceleraţia şi a încercat să-i lase în urmă pe oamenii legii, ignorând semnalele acustice şi luminoase.

După aproximativ zece kilometri, pe un drum forestier, şoferul fugar a ajuns pe o pantă foarte abruptă, urcând aproximativ 50-60 de metri, cu autospeciala poliţiei de frontieră în spatele său.

Realizând că nu mai poate urca pe acea pantă, Dănuţ Ursulean, explicau anchetatorii la acea vreme, a sărit pur şi simplu din maşina lăsată cu motorul pornit, autoturismul de teren luând-o la vale spre autospeciala în care se aflau poliţiştii. Aceştia din urmă au fost nevoiţi să sară şi ei din maşină, totul petrecându-se pe un drum îngust, cu maluri foarte abrupte.

Autospeciala Poliţiei de Frontieră a fost grav avariată după ce a fost lovită de autoturismul de teren, pagubele fiind estimate la aproximativ 39.000 de lei. Este doar unul dintre episoadele din trafic în care a fost implicat Ursulean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un recidivist implicat în mai multe urmăriri ca-n filme a comis-o din nou: a gonit cu 200 de km/h, cu poliţia după el.
 Vizualizări articol: 3654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un recidivist implicat în mai multe urmăriri ca-n filme a comis-o din nou: a gonit cu 200 de km/h, cu poliţia după el0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei