Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 89 (7090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

”Seară de poezie” cu poetul Doru Mihai Mateiciuc, miercuri, la Casa B+B

Marţi, 16 Aprilie 2019 (11:18:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa de Poezie „Light of ink” & Cenaclul Literar „Zidul de Hârtie” organizează „Seara de Poezie 9”, invitatul întâlnirii de miercuri, 17 aprilie, fiind poetul Doru Mihai Mateiciuc.

Casa B+B (str. Mihai Eminescu, 18 B, vizavi de Baia Publică) va găzdui evenimentul, începând cu ora 18.30. Moderatori: Gheorghe Cîrstian și Dan Florin Prodan.

Citește poezie Denisa Arcip.

Potrivit informării trimise de prof. Cîrstian, coordonatorul acestei serii de evenimente, Doru Mihai Mateiciuc s-a născut la 22 septembrie 1961, în Suceava. A absolvit Facultatea de Medicină Dentară la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" Iași. A fost redactor la revista "Opinia studențească", în perioada 1983-1986. Debut literar în revista "Convorbiri literare", în decembrie 1983.

Debut editorial în volumul colectiv “Prier” (Cartea Românească, 1988). Este inclus în prima antologie a haiku-ului românesc, editată de Florin Vasiliu, “Umbra libelulei” (Editura Haiku, 1993). A publicat următoarele volume de poezie: „Rafee”, Editura Timpul, Iași, 2014; „Iluisia”, Editura Limes, Cluj-Napoca, 2015; „La pluie sur le sable brûlant”, Editura Edilivre, Paris, 2017; „Antierotica”, Editura Junimea, Iași, 2017; „Antieroica” (versiunea transcrisă de Doru Pustnicul de Bucovina), Editura Vinea, București, 2018. Ultimul volum, realizat într-o formă grafică de excepție, a fost lansat, în prezența editorului, poetul Nicolae Tzone, la Târgul de Carte Gudeamus 2018. Este membru al Cenaclului Literar “Zidul de Hârtie”.

Invitatul va citi din creația proprie și va dialoga mai ales despre acest ultim volum, dar și despre poezie, în general, cu cei prezenți.

Denisa Arcip s-a născut la 6 aprilie 2002, în Piatra Neamț. Locuiește în comuna Râșca, Suceava. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Petru Rareș” din Suceava. Este membră a Casei de Poezie „Light of ink”. A obținut mai multe premii la importante concursuri literare: “Moştenirea Văcăreştilor”, “Vasile Voiculescu”, “Rezonanțe udeștene”, “I. L. Caragiale” etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Seară de poezie” cu poetul Doru Mihai Mateiciuc, miercuri, la Casa B+B.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
”Seară de poezie” cu poetul Doru Mihai Mateiciuc, miercuri, la Casa B+B5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei