Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 89 (7090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Ateliere de încondeiat ouă, la Cajvana şi Todireşti

Marţi, 16 Aprilie 2019 (11:10:55)
La sfârşitul săptămânii trecute, la Liceul Tehnologic "Ștefan cel Mare" din Cajvana, zeci de copii, tineri și cadre didactice au învăţat să încondeieze ouă. Acţiunea face parte din proiectul "Tradiții și datini pascale" al liceului din Cajvana, reprezentat de directorul coordonator, prof. Robu Nicolae, respectiv directorii adjuncți Ciotu Iulian și Crăciun Marius, proiect derulat în parteneriat cu Primăria Orașului Cajvana, reprezentată de primarul Tomăscu Gheorghe și Asociația Communio în Iași, președinte doctor Burdea Eugenia. Obiectivul vizat de proiect este conservarea tradiţiilor româneşti de Sfintele Paşti. Copiii, tinerii și cadrele didactice au avut ocazia să devină trăitori şi păstrători ai tradiţiilor prin participarea la atelierul de încondeiere a ouălor, sub îndrumarea a patru voluntari de la Asociaţia „Comunio” din Iaşi, care au împărtăşit tainele acestui meşteşug. Participanții au avut la dispoziţie toate materialele necesare atelierului de încondeiere a ouălor: catalog cu modele de ouă încondeiate, chişiţe, lămpi, ouă, ceară şi vopsea roşie. Din mâinile meşterilor începători au ieşit lucrări foarte reuşite, iar produsele finale vor fi expuse la Muzeul Mitropoliei din Iași, în cadrul unei expoziții organizate de Asociația Communio.O astfel de acțiune a avut loc săptămâna trecută și la Todirești. A fost sprijinită de Consiliul Local al Comunei Todirești, reprezentat de primarul Vasile Avram, biblioteca comunei reprezentată de Rîpan Cecilia, și de Asociația Communio din Iași.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ateliere de încondeiat ouă, la Cajvana şi Todireşti.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ateliere de încondeiat ouă, la Cajvana şi Todireşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei