Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 mar 2019 - Anul XXIV, nr. 66 (7067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Angelica Fădor: Administraţia locală, grav afectată de Guvernarea PSD-ALDE prin Legea bugetului pentru 2019

Miercuri, 20 Martie 2019 (12:38:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, secretarul comisiei de Administraţie Publică din Camera Deputaţilor, consideră că administraţia locală a fost grav afectată de Guvernarea PSD-ALDE prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019, ea subliniind faptul că primăriile nu vor avea de unde susţine investiţiile pentru că filosofia PSD-ALDE este să cheltuiască bani fără să se gândească de unde se pot produce aceşti bani.

„După noi potopul, pare să fie sloganul PSD-ALDE, care a schimbat filosofia bugetară astfel încât localităţile, chiar şi cele cu proiecte de dezvoltare, vor trebui să limiteze la minimum investiţiile”, precizat deputatul PNL de Suceava.

Angelica Fădor a dat ca exemplu municipiul-staţiune Vatra Dornei, care are depuse, aprobate şi chiar semnate contracte de finanţare pentru 13 proiecte de investiţii, dar care, în lipsa cofinanţării şi a reducerii veniturilor locale, va fi nevoit să le amâne sau chiar să renunţe la unele dintre acestea.

Ea a arătat că la Vatra Dornei există riscul de a nu putea fi susţinute cheltuielile de investiţii pentru anul 2019 având în vedere estimarea veniturilor proprii pe baza execuţiilor anilor precedenţi, precum şi a evoluţiei unor venituri nefiscale, în condiţiile în care unele cheltuieli de funcţionare cresc fără a avea posibilitatea limitării sau reducerii acestora.

„Totodată, se prevede preluarea în sarcina autorităţii locale a unei cheltuieli de 2,164 milioane de lei aferentă plăţii drepturilor persoanelor cu handicap grav în condiţiile în care în Programul de Guvernare PSD-ALDE se prevedea că plata acestor drepturi va fi preluată 100% de Guvern, dar au transferat 100% la administraţiile locale”, a explicat Angelica Fădor.

Deputatul PNL de Suceava a mai declarat că municipiul Vatra Dornei susţine financiar multe activităţi de administraţie, dintre care cea mai dificilă este cea de furnizare şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat, iar doar pentru anul 2018 s-a supus spre aprobare Consiliului Local al municipiului Vatra Dornei o diferenţă financiară neacoperită de veniturile obţinute din această activitate, rezultată din pierderi tehnologice şi financiare, în valoare de 3,779 milioane de lei.

Angelica Fădor a subliniat că anul 2019 va fi unul hotărâtor pentru investiţiile din Vatra Dornei, având în vedere că s-a reuşit atragerea de fonduri europene şi guvernamentale prin proiecte viabile şi de mare necesitate pentru această staţiune de interes naţional.

Ea explică faptul că aceste proiecte necesită şi susţinerea autorităţii locale, prin asigurarea cofinanţărilor, dar şi a cheltuielilor neeligibile care se impun ca urmare a OUG 114/2018, prin care s-a stabilit salariul minim lunar în domeniul construcţiilor la 3.000 de lei.

Angelica Fădor arată că pentru cele 13 proiecte de investiţii majore aflate în diferite stadii de implementarea cofinanţare necesară este de 17,54 de milioane de lei, sumă ce cu greu va putea fi acoperită.

„Acest caz prezentat este grăitor pentru situaţia din administraţia publică din întreaga ţară, iar Guvernul PSD-ALDE este preocupat de cu totul alte probleme decât dezvoltarea localităţilor şi bunăstarea românilor”, a încheiat Angelica Fădor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angelica Fădor: Administraţia locală, grav afectată de Guvernarea PSD-ALDE prin Legea bugetului pentru 2019.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Angelica Fădor: Administraţia locală, grav afectată de Guvernarea PSD-ALDE prin Legea bugetului pentru 20190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei