Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 41 (7042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 200 de amenzi aplicate într-o săptămână de controale în domeniul lemnului

Marţi, 19 Februarie 2019 (12:31:42)

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi cei din cadrul subunităţilor teritoriale de poliţie, în cooperare cu specialiştii Gărzii Forestiere Suceava şi ai Direcţiei Silvice Suceava, au organizat acţiuni punctuale pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în domeniul exploatării, transportului, depozitării şi prelucrării masei lemnoase.

Au fost efectuate 50 de controale, fiind constatate 3 infracţiuni şi aplicate 216 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 134.045 lei. Poliţiştii au confiscat 179,65 mc material lemnos în vederea stabilirii provenienţei, în valoare de 56.330 lei, din care faptic - 136,43 mc şi valoric - 43,22 mc.

Joi, la ora 11.40, o echipă mixtă formată din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava l-au depistat pe raza comunei Dorna Candrenilor pe un bărbat de 27 de ani, din comuna Valea Moldovei, care transporta material lemnos. În urma verificării documentelor de provenienţă a materialului lemnos, respectiv a avizului secundar de însoţire emis la data de 14.02.2019 pentru cantitatea de 44,80 mc lemn rotund de esenţă răşinoase, s-au constatat neconcordanţe între datele înscrise în documente şi materialul lemnos încărcat, motiv pentru care transportul a fost direcţionat către Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.                                                                                         

Astfel, în urma activităţilor specifice derulate, s-a concluzionat faptul că, în baza aceluiaşi aviz secundar de însoţire, s-au efectuat transporturi repetate de material lemnos. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 17.000 lei, a fost confiscat şi predat în custodie personalului silvic.

În aceeaşi zi, la ora 17.40,un alt echipaj din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava însoţit de specialişti ai Gărzii Forestiere Suceava a oprit pentru control pe raza oraşului Broşteni ansamblul auto condus de un localnic de 38 de ani care transporta material lemnos. În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că bărbatul a efectuat transporturi repetate de material lemnos în baza aceluiaşi aviz primar de însoţire. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 31,12 mc lemn rotund de esenţă răşinoase în valoare de 10.900 lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Crucea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de amenzi aplicate într-o săptămână de controale în domeniul lemnului.
 Vizualizări articol: 1334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de amenzi aplicate într-o săptămână de controale în domeniul lemnului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei