Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 39 (7040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Ioan Balan pune tunurile pe coaliţia PSD-ALDE pe tema bugetului pe 2019

Duminică, 17 Februarie 2019 (11:52:58)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreședintele PNL deputatul de Suceava Ioan Balan și-a exprimat, sâmbătă, surprinderea că parlamentarii PSD-ALDE au curajul să se laude cu adoptarea Legii bugetului pentru 2019, care este un buget al neputinței și subdezvoltării țării, este un buget împotriva sucevenilor, subliind că aceștia au și tupeul să susțină că dublarea alocațiilor copiilor le aparține după ce PNL a reușit, prin votul din Parlament să oblige Guvernul PSD-ALDE să acționeze în favoarea copiilor acestei țări.

Deputatul Ioan Balan a explicat că PNL nu a votat acest buget pentru că este „un buget pur PSD-ALDE, un buget al neputinței și subdezvoltării României, un buget ce nu ține cont de realitățile economice și sociale ale țării” și că din acest motiv liberalii au depus peste o mie de amendamente prin care să se corecteze bugetul.

„PNL nu-și poate asuma un astfel de buget și de aceea a depus peste o mie de amendamente, unele cu referire directă la nevoile stringente al județului Suceava. Toate aceste amendamente au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE, mai puțin amendamentul privind creșterea alocației copiilor, când coaliția de guvernare a fost luată prin surprindere și prin votul parlamentarilor opoziției s-a reușit obligarea Guvernului PSD-ALDE să dubleze alocația copiilor”, a spus Ioan Balan.

Deputatul liberal sucevean consideră că „demagogia și tupeul” parlamentarilor PSD-ALDE de Suceava este fără de margini după ce aceștia se laudă acum cu dublarea alocațiilor copiiilor.

„Dacă chiar erau așa deciși să mărească alocațiile copiilor de ce aceasta nu era prevăzută deja în proiectul legii bugetului și că doar după ce mașinăria de vot PSD-ALDE, care respingea toate amendamentele opoziției, a avut o sincopă, pentru a repara cât de cât imaginea deja grav afectată, au luat decizia să susțină inițiativa PNL de majorare a alocațiilor copiilor”, a spus Ioan Balan.

Vicepreședintele PNL a subliniat că lipsa de interes a parlamentarilor suceveni ai PSD-ALDE pentru copiii Sucevei a fost demonstrată și prin respingerea, prin vot, a amendamentului privind construirea unui spital pentru copii la Suceava.

„Cei din PSD-ALDE se laudă că au îndestulat bugetul județului Suceavam, dar de fapt, parlamentarii PSD-ALDE de Suceava recunosc astfel că au votat împotriva intereselor sucevenilor pentru că au respins pe bandă rulantă toate amendamntele PNL. Parlamentarii suceveni PSD-ALDE nu vor modernizarea drumurilor și creșterea siguranței rutiere în județul Suceava, nu vor șosele de centură în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, nu vor ca peste 80.000 de familii din 50 de localități sucevene să beneficieze de gaz natural și nu-i intersează că 60 de localități din județ vor fi în pragul falimentului pentru proiectul ratat al PSD „Utilități și Mediu”. Pe lângă că au susținut prin votul lor un buget al sărăciei, demersul lor este acum dublat de un demers politic demagogic și populist prin care încercă să ne explice că e bine că nu s-au alocat bani pentru nevoile județului Suceava”, a spus Ioan Bălan.

El s-ar arătat deranjat și de faptul că deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, se laudă că a reușit majorarea alocării bugetare pentru șoseaua de centură a Sucevei susținând același amendament ca și PNL.

„Când spuneți adevărul, atunci când declarați în conferință de presă că ați majorat alocarea bugetară sau atunci când veniți alături de parlamentarii PNL pe amendamentele la buget și cereți alături de noi suplimentarea sumelor semnând amendamente comune?”, a întrebat Ioan Balan.

Deputatul liberal a explicat că proiectul legii bugetului nu conținea suma necesară finalizării șoselei de centură, iar deputatul ALDE a venit alături de PNL în demersul de majorare a sumei alocate.

„Parlamentarii PSD-ALDE de Suceava cred că toți suntem proști și că nu vedem că și-au bătut joc de județul Suceava și că nu-i interesează absolut deloc problemele adevărate ale sucevenilor care sunt legate de abc-ul civilizației: drumuri, spitale, școli, o calitate a vieții mai bună. Nimic din toate acestea nu se regăsesc în bugetul sărăciei și subdezvoltării votat de PSD-ALDE”, a conchis Ioan Bălan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan pune tunurile pe coaliţia PSD-ALDE pe tema bugetului pe 2019.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan pune tunurile pe coaliţia PSD-ALDE pe tema bugetului pe 20190.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei