Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2019 - Anul XXIV, nr. 30 (7031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cercetaşii din Suceava au petrecut patru zile în ţinuturile Putnei, în tabăra de iarnă

Miercuri, 6 Februarie 2019 (11:02:11)

Peste 70 de cercetaşi şi voluntari s-au adunat în perioada 1-4 februarie la Şcoala Gimnazială „Iacob Putneanul” pentru a participa la Campul de Iarnă „Hrisoavele din Putna”. Obiectivul acestei tabere a fost unul de promovare a valorilor cercetăşeşti prin intermediul activităţilor specifice, ceea ce înseamnămai mult decât recreere: este educaţie pentru viaţă, un mod de a trăi şi o mişcare cu impact semnificativ la nivel naţional şi mondial.

Cercetaşii au precizat că „povestea <Hrisoavelor din Putna>s-a conturat pe principiul bulgărelui de zăpadă. La început a fost doar o locaţie, şcoala din Putna, şi un om deschis şi dornic să experimenteze învăţarea prin acţiune alături de cercetaşi - profesorul Ciprian Creţan. Ideea s-a rostogolit printre liderii şi voluntarii adulţi din Centrul Local Suceava şi a devenit autentică şi tot mai bine organizată. Au fost gândite tema şi povestea care nu puteau fi legate decât de Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. Apoi au fost planificate activităţile şi atelierele pentru cele patru zile de tabără: atelier de confecţionare sigilii, prim ajutor, orientare şi supravieţuire în condiţii de iarnă, atelier de dans medieval, scriere veche, activităţi sportive, dezvoltare personală prin educaţie nonformală, căutare de comori, joc de noapte, seri de chitară, toate acestea presărate cu multe jocuri interesante care au întărit spiritul de patrulă, conexiunea cu natura şi comunitate”.

Cercetaşii au avut parte de multă învăţare prin acţiune, dar şi de multă bucurie şi socializare: pentru mulţi dintre cei mici a fost o primă aventură de acest fel, iar pentru veterani, un cadru prielnic pentru a împărtăşi experienţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetaşii din Suceava au petrecut patru zile în ţinuturile Putnei, în tabăra de iarnă.
 Vizualizări articol: 1271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cercetaşii din Suceava au petrecut patru zile în ţinuturile Putnei, în tabăra de iarnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei