Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Credite de 17,5 milioane de lei vor fi utilizate de Primăria Suceava pentru investiții

Miercuri, 16 Ianuarie 2019 (14:38:24)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cinci mari obiective de investiții care se vor derula în 2019 vor fi finanțate de municipalitatea suceveană cu bani din creditele angajate anterior, dar la care nu a avut acces până acum, din cauza restricțiilor impuse de Guvern.„Am fost marți la Ministerul Finanțelor și am discutat de două credite ale Primăriei Suceava care sunt aprobate de Comisia de împrumuturi, să vedem cât putem trage din ele. Primăria Suceava are credite aprobate și nefolosite de 27.607.244,71 lei, din care vom putea folosi în acest an 17,5 milioane de lei pentru investiții. Diferența va putea fi folosită în 2020”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a fost prezent luni și marți la București, cu diverse probleme, pe la ministere.Edilul sucevean a precizat că în intervalul de timp scurs de la momentul aprobării creditelor (2015 - 2016) și până în prezent, pentru că nu s-au putut folosi banii de acolo, o serie de investiții au fost efectuate din fonduri proprii, încât banii respectivi vor trebui utilizați pentru alte obiective de investiții.„Chiar de nouă ni s-au aprobat aceste credite, pentru că nu am avut acces la bani, am făcut din fonduri proprii o serie de investiții pentru care s-a luat credit, precum modernizarea Pieței Burdujeni, reabilitarea statuii ecvestre a lui Ștefan cel Mare, străzile Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu, mansardarea Școlii nr. 10. De aceea voi intra în Consiliul Local cu aprobare pentru schimbarea obiectivelor, să finanțăm din credit Podul Unirii, platforma betonată plus racordul electric pentru autobaza flotei de autobuze electrice, extinderea de gaz metan în Burdujeni Sat, modernizare Ștrand Ițcani și modernizarea Pieței George Enescu”, a precizat Ion Lungu.Faptul că fondurile necesare pentru realizarea celor cinci investiții enumerate există deja, în aceste credite de care dispune Primăria Suceava, este un argument în plus pentru constructori, să se prezinte la licitații, știind că nu vor avea probleme cu efectuarea la timp a plăților.Cele două credite din care se vor trage bani începând de anul acesta au fost aprobate în 2015 și 2016, dar nu i s-a permis municipalității să le folosească, pentru a nu fi depășit gradul de îndatorare la nivel național.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credite de 17,5 milioane de lei vor fi utilizate de Primăria Suceava pentru investiții.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Credite de 17,5 milioane de lei vor fi utilizate de Primăria Suceava pentru investiții0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei