Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 3 (7004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   16 imagini |   ø fişiere video

Sute de schiori au venit la Câmpulung Moldovenesc la deschiderea oficială a pârtiei de pe Rarău

Duminică, 6 Ianuarie 2019 (10:49:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de schiori au venit astăzi la inaugurarea oficială a pârtiei de schi de pe Rarău. Încă de la primele ore la zilei, practicanții sporturilor de iarnă au așteptat momentul în care se va pune în funcțiune instalația de transport pe cablu pentru a încerca, printre primii, cea mai modernă pârtie de schi din zona Moldovei.

Inaugurarea pârtiei de schi de pe Rarău s-a făcut în prezența ministrului turismului, Bogdan Trif, a primarului Mihăiță Negură, a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prefectului Mirela Adomnicăi, precum și a parlamentarilor suceveni și a mai multor primari din județ.

Tot astăzi, ministrul Bogdan Trif i-a înmânat personal primarului Mihăiță Negură certificatul de omologare a pârtiei de schi de pe Rarău.

„Mă bucur foarte mult că am venit să inaugurez această pârtie de schi, pârtie care a fost realizată în proporţie de 90% pe banii Ministerului Turismului. Vorbim de o investiţie de aproape 72 de milioane de lei, adică aproximativ 15 milioane de euro. Cred că este un nou început pentru domnul primar, pentru că aici se doreşte a se realiza şi tronsonul doi. Dacă reuşim şi acest lucru o să avem cea mai lungă pârtie din România. După cum vedeți zăpada este bună și îi invit toţi amatorii de schi să vină aici în Câmpulung, unde se schiază şi sunt toate condiţiile”, a spus ministrul turismului, Bogdan Trif.

La rândul său, Mihăiță Negură a precizat că nu dorește să vorbească despre „istoricul” acestei pârtii, important fiind faptul că astăzi, la Câmpulung Moldovenesc, a fost dată în funcțiune cea mai performantă pârtie de schi din nordul Moldovei. „Pârtia are are 2.850 de metri, plecarea de la 1.220 de metri, sosirea la 765 de metri, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 500 de metri. Dificultatea acestei pârtii este medie. Pârtia dispune de o instalație de telegondole, cu 33 de telegondole, lac de acumulare de 10.000 de metri cub pentru nouă tunuri de zăpadă și iluminat nocturn.

Și dacă vorbind de tronsonul doi, ceea ce a pomenit domnul ministru, chiar în discuţia cu dumnealui de săptămâna trecută, m-a asigurat că o să facem tot ce este procedural ca în două săptămâni să mă prezint la dumnealui cu documentaţia pentru tronsonul doi”, a spus Negură.

Trebuie spus faptul că în prima zi de funcționare, instalația de transport pe cablu s-a defectat în mai multe rânduri. Înainte de ora deschiderii oficiale, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a anunțat că accesul pe pârtie este gratuit. Instalația de transport a funcționat la început timp de câteva zeci de minute, după care au început să apară primele probleme. Timp de câteva minute telegondolele s-au oprit din cauza unor defecțiuni apărute la un senzor electric. Din aceeași cauză, telegondola a funcționat pe parcursul zilei de ieri cu intermitențe. Legat de această problemă, primarul Mihăiță Negură a precizat că la probele făcute în ultimele săptămâni nu au apărut astfel de defecțiuni, el precizând că acestea vor fi rezolvate în cel mai scurt timp. Chiar și așa, cei care au ajuns să schieze pentru prima dată pe pârtia de Rarău au declarat, la sosire, că zăpada și condițiile sunt excelente.

 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de schiori au venit la Câmpulung Moldovenesc la deschiderea oficială a pârtiei de pe Rarău.
 Vizualizări articol: 4329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de schiori au venit la Câmpulung Moldovenesc la deschiderea oficială a pârtiei de pe Rarău5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei