Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 3 (7004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bilanț

Virginel Iordache: Actuala guvernare PSD-ALDE demonstrează că aduce rezultate pentru români

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a declarat că actuala guvernare PSD – ALDE demonstrează că aduce rezultate pentru români şi pentru România. Virginel Iordache a prezentat unele dintre principalele realizări ale guvernării actuale din 2018, subliniind faptul că anul trecut creşterea economică a fost de 4,5%. Iordache a adăugat că tot în 2018 finanțele publice au fost sustenabile, cu un deficit bugetar de 2,92% din Produsul Intern Brut (PIB) şi tot anul trecut datoria guvernamentală a scăzut, fiind de 34,9% din PIB. „Trebuie subliniat faptul că în 2019 au fost create peste 100.000 de locuri de muncă. De asemenea, în 2018 s-a înregistrat cel mai mare număr de angajați din ultimii 30 de ani, respectiv 6,5 milioane de persoane angajate. Și tot pentru 2018 trebuie arătat că s-a înregistrat o creştere consistentă a puterii de cumpărare a românilor, prin creşterea pensiilor şi a salariilor”, a declarat senatorul PSD de Suceava, care a adăugat că „toate comentariile politice răutăcioase şi tendențioase sunt contrazise de aceste date”.

Virginel Iordache a prezentat şi care vor fi primele măsuri care vor intra în vigoare din 2019, arătând că potrivit HG 937/2018, începând cu 1 ianuarie 2019 salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei brut. „Creşterea salariului minim brut pe economie va aduce o creştere netă în buzunarul românilor de minim 120 de lei, aşa cum a fost prevăzut în programul de guvernare”, a precizat Iordache. Senatorul PSD de Suceava a arătat şi faptul că persoanele cu studii superioare care au cel puţin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare absolvite vor avea salariu minim brut 2.350 lei lunar. Astfel, el a explicat că la salariul minim brut de 2.080 de lei pe lună, salariul net primit de angajat este de 1.263 lei, iar costul total plătit de firmă, de 2.127 lei, în timp ce la un salariu minim de 2.350 de lei brut, salariul net primit de angajat este de 1.413 lei, iar costul total plătit de firmă, de 2.403 de lei.

Virginel Iordache a mai amintit că se vor acorda în continuare şi voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 de lei, acestea urmând să fie primite de toți angajaţii din sectorul public.

Nu în ultimul rând, el a spus că  de la 1 septembrie 2019 se vor majora punctul de pensie şi pensia minimă. Senatorul PSD de Suceava a arătat că punctul de pensie va creşte de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, iar pensia minimă de la 640 de lei la 704 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache: Actuala guvernare PSD-ALDE demonstrează că aduce rezultate pentru români.
 Vizualizări articol: 2323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Virginel Iordache: Actuala guvernare PSD-ALDE demonstrează că aduce rezultate pentru români1.056

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei