Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 2 (7003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O rachetă, doi racheți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultimul timp, tenisul masculin a stat cam mult în umbra celui feminin. Ca urmare, în acest început de sezon, îmi asum un material dedicat băieților cu rachetă la purtător. Firesc, începem cu simplul. Nu l-am agreat prea mult pe Hănescu, dar iată că după retragerea sa prea n-am avut cu ce ne lăuda. Marius Copil părea setat pe același tipar, de a nu supăra pe nimeni. Evoluția sa din finalul sezonului trecut ne-a dat speranțe, dar oare sunt ele justificate? Tot ce îmi doresc e ca el să nu fie jucătorul unui singur turneu, așa cum a fost polonezul Janowicz, pierzător al unei finale de Masters și atât. Întâmplător, sunt cam de aceeași vârstă. Mai degrabă ne dorim tiparul sud-africanului Anderson, care și-a descoperit forța interioară la granița vârstei de 30 de ani, iar acum contează la fiecare turneu la care participă. Din păcate, pentru Copil sezonul nu a început sub cele mai bune auspicii. Fucsovics nu e cel mai valoros adversar, totuși l-a învins în minimum de seturi, iar apoi i-a luat un set lui Djokovic. Ideea e ca așteptările noastre să nu depășească visele eroului.

La dublu, Horia Tecău ne monopolizează speranțele, dar se pare că numai în cuplu cu partenerul tradițional, olandezul Rojer. Acum, la început de sezon, Tecău și Copil, ca duet de complezență, au ieșit din primul tur. Privind în perspectivă, fără accidentări, perechea Tecău-Rojer prezintă garanții, poate chiar pentru un titlu de Grand Slam. Celălalt pol de putere la dublu, Florin Mergea, are un eveniment fericit în familie, apariția primului copil, să-i trăiască, dar pe plan profesional persistă problema găsirii unui partener compatibil. Cu Bopanna era bine, sau mai curând nu era rău, dar iată că s-a confirmat zicala că mai binele e dușmanul binelui. Cu niciunul dintre urmași, Mergea n-a mai atins același nivel. Cu Zimonjic, de exemplu, un dublist cu palmares superior, a pierdut în toate cele trei apariții!

Una peste alta, 2019 are potențial mai mare decât anii precedenți în tenisul masculin. Ar trebui să fim pregătiți, inclusiv pentru o deziluzie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O rachetă, doi racheți.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
O rachetă, doi racheți5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei