Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 3 (7004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Legislaţie contradictorie

Serviciul de Ambulanţă Suceava dă în judecată doi doctori, într-un proces cu zero şanse de câştig

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Suceava va da în judecată doi medici care au demisionat în ultima zi a anului trecut, imediat după ce au încheiat rezidenţiatul pe durata căruia şi-au încasat salariul de la această instituţie. Managerul SAJ Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a declarat, ieri, că cei doi medici aveau posturi la staţiile de ambulanţă de la Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc şi au demisionat înainte de a începe activitatea de medici specialişti, invocând motive personale. „Suntem obligaţi să-i dăm în judecată ca să recuperăm salariile plătite în cei trei ani, cât au fost rezidenţii noştri, altfel ne sancţionează Curtea de Conturi”, a afirmat dr. Lăzăreanu. În acelaşi timp, el ştie că şansele de a avea SAJ câştig de cauză sunt nule, problema restituirii, de către rezidenţii care nu se prezintă la post, a drepturilor salariale încasate, contribuţii de asigurări sociale aferente fondului de salarii, tichete de masă şi indemnizaţie de concediu de odihnă aferente perioadei celor trei ani de rezidenţiat fiind tranşată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în 2015.

Conform Deciziei ÎCCJ nr. 5 din 16 februarie 2015, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 234 din 6 aprilie 2015, sintagma „cheltuieli de personal” nu include salariile primite de medicul rezident pentru munca desfăşurată în perioada rezidenţiatului, iar drepturile salariale încasate nu pot fi restituite cu titlu de cheltuieli ocazionate de pregătirea profesională, în situaţia în care medicul rezident nu îşi respectă obligaţia asumată de a continua raporturile de muncă pentru o anumită perioadă cu unitatea medicală în care a desfăşurat programul de rezidenţiat, chiar dacă o atare clauză ar fi prevăzută în actul adiţional la contractul individual de muncă, încheiat în condiţiile art. 196 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Din cauza legislaţiei nearmonizate, SAJ este obligată de Curtea de Conturi să recupereze banii de la cei doi medici, deşi ÎCCJ a decis că pe durata rezidenţiatului medicii sunt plătiţi pentru munca prestată, ca urmare nu pot fi obligaţi să-i dea înapoi. Din această situaţie SAJ este păgubit de două ori, o dată pentru că a rămas fără rezidenţii pe care i-a finanţat timp de trei ani şi a doua oară prin plata cheltuielilor de judecată la un proces din start pierdut.

Doctorul Lăzăreanu a mai spus că cele două posturi, de la staţiile de la Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, vor fi scoase la concurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Serviciul de Ambulanţă Suceava dă în judecată doi doctori, într-un proces cu zero şanse de câştig.
 Vizualizări articol: 4833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Serviciul de Ambulanţă Suceava dă în judecată doi doctori, într-un proces cu zero şanse de câştig2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei