Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 118 (6828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urmăriri în trafic după un moped condus de un minor şi o autoutilitară condusă de un bărbat beat şi fără permis

Marţi, 29 Mai 2018 (12:32:09)

Un bărbat de 52 de ani şi un adolescent de 16 ani s-au ales cu dosare penale după ce, aflaţi la volanul unei autoutilitare, respectiv pe un moped, au refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, oamenii legii fiind nevoiţi să îi urmărească pe fugari. Cei doi s-au ales cu dosare penale pentru o mulţime de infracţiuni. Ambele incidente au avut loc luni.

La ora 12.05, în timp ce acționa pe DN 2E, din comuna Voitinel, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acesteia cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune pe o distanță de aproximativ 1 km. La intersecția cu DN 2H, de pe raza comunei Vicovu de Jos, conducătorul autoutilitarei a oprit brusc, a coborât și a fugit, fiind interceptat și prins de agenții de poliție.

Conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat de 52 de ani, din comuna Voitinel, care emana halenă alcoolică. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiști au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoutilitara nu este asigurată RCA, polița prezentată de către conducătorul auto fiind falsă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru faptul că a ignorat semnalele regulamentare de oprire efectuate de polițiștii aflați în exercitarea serviciului și pentru faptul că autoutilitara condusă nu era asigurată RCA la momentul verificării, fiindu-i reținute plăcuțele cu numărul de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.

La ora 21.30, în timp ce acționa pe DC „Cărămidărie” din comuna Marginea, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui moped fără număr de înregistrare, însă conducătorul vehiculului nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de circa 1 km, prin folosirea mijloacelor acustice și luminoase din dotare. Tânărul care conducea mopedul a fost identificat ca fiind un localnic de 16 ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că mopedul este radiat din circulație din străinătate, din 23 decembrie 2016, şi nu este înmatriculat în România, iar conducătorul acestuia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Minorul a declarat că mopedul îi aparține fratelui său de 29 de ani și l-a luat fără ştirea acestuia.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmăriri în trafic după un moped condus de un minor şi o autoutilitară condusă de un bărbat beat şi fără permis.
 Vizualizări articol: 1350 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Urmăriri în trafic după un moped condus de un minor şi o autoutilitară condusă de un bărbat beat şi fără permis5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei