Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 118 (6828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Colaborare

Municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a înfrăţit cu oraşul israelian Karmiel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a înfrăţit cu oraşul israelian Karmiel, acordul de cooperare fiind semnat în prima decadă a acestei luni, la Karmiel, de către edilii celor două localităţi: Mihăiţă Negură, primarul de Câmpulung Moldovenesc, şi primarul oraşului Karmiel, Adi Eldar. Potrivit primarului Negură, la ceremonia oficială care a avut loc în data de 9 mai a.c. au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ambasadei României în statul Israel. „Iniţierea demersurilor necesare semnării acestei înţelegeri a aparţinut municipalităţii din Karmiel, care şi-a exprimat dorinţa de începere a relaţiilor de prietenie cu municipiul Câmpulung Moldovenesc în onoarea primului primar al oraşului Karmiel, născut în Câmpulung Moldovenesc, Baruch Vanger”, a declarat primarul Negură. Conform Înţelegerii de cooperare, cele două localităţi vor dezvolta relaţii de colaborare şi prietenie, potrivit competenţelor de care dispun şi legislaţiei în vigoare în statele lor. Cooperarea va consta în schimburi de experienţă în următoarele domenii: economie, cultură, educaţie, turism, învăţământ şi protecţia mediului.

Cu ocazia semnării protocolului de cooperare, la Karmiel a fost prezentată expoziţia “Martori evrei ai unui secol românesc”, cuprinzând imagini cu familiile de evrei din România, în perioada interbelică, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi în perioada postbelică, până în prezent.

Karmiel este un oraş de aproximativ 50.000 de locuitori, înfiinţat în 1964 în Galileia. Conform site-ului primăriei, aproximativ 60% dintre locuitori sunt israelieni nativi şi imigranţi veterani, iar 40% sunt imigranţi din 75 de ţări din întreaga lume.

 

Acordul de la Karmiel a consfinţit buna colaborare dintre administraţia câmpulungeană cu comunitatea evreiască

Municipalitatea Karmiel are ca obiectiv principal menţinerea unui standard de viaţă peste cel mediu din ţară, astfel încât oraşul Karmiel a primit numeroase premii naţionale, printre care premiul întâi pentru calitatea vieţii, premiul Kaplan pentru management, premiul pentru siguranţa rutieră, premiul Kaplan pentru absorbţia imigraţiei. Karmiel este un centru comercial, cultural şi industrial al regiunii, cu o industrie dezvoltată, de la prelucrarea lemnului şi metalului, până la industria de materiale plastice, electronice şi echipamente avansate pentru calculatoare, precum şi industria textilă.

Menţionăm că acordul de înfrăţire semnat în această lună la Karmiel a consfinţit buna colaborare dintre administraţia câmpulungeană cu comunitatea evreiască din Suceava şi cu evrei originari din Bucovina şi cu urmaşii lor.

Cel mai recent eveniment realizat în parteneriat a fost cu ocazia Nopţii Muzeelor, la organizarea căruia au contribuit primarul Mihăiţă Negura, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Suceava, prof. Sorin Golda, Bogdan Stamatin, de la asociaţia locală Hasmaţuchi, echipa israeliană formată din evrei originari din Câmpulung Moldovenesc şi descendenţi ai acestora - Yossef Klein, Nathan Gartner, Gabriella Fainaro, Sonia Avni, Edna Kissmann şi Dina Feldman, precum şi tineri voluntari locali. În vechea sinagogă din oraş au avut loc expoziţii şi proiecţii de filme, iar în sala de festivităţi a Liceului „Dragoş Vodă” cântăreaţa israeliană Ruth Levin, fiica muzicianului şi poetului născut în Câmpulung Moldovenesc, Leibu Levin, acompaniată de chitaristul Alexei Bluossov, a susţinut un concert de muzică tradiţională evreiască.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a înfrăţit cu oraşul israelian Karmiel.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a înfrăţit cu oraşul israelian Karmiel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei