Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 95 (6805)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Erbicide de pe piața din Ucraina, confiscate de la o comerciantă din Siret

Luni, 30 Aprilie 2018 (12:08:32)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au organizat, pe 28 aprilie, o acțiune de control care a vizat în special regimul produselor destinate protecţiei plantelor, în centrul comercial Bazar din municipiul Suceava şi Piaţa agroalimentară din oraşul Siret. În cadrul acțiunii, polițiștii au confiscat 148 de plicuri, de diferite gramaje, cu produse de protecție a plantelor (insecticide și fungicide), în greutate de aproximativ 3 kg, aduse din Ucraina, fără documente de proveniență. Marfa a fost găsită la o femeie în vârstă de 60 de ani, din Siret, care efectua comerț în incinta Pieței Agroalimentare Siret. Polițiștii atrag atenția că acest comerț neautorizat poate fi o adevărată bombă pentru cei care folosesc aceste substanțe. Asta pentru că nu există nici o garanție sau vreun control privind ce conțin acestea în realitate. Pe piaţa neagră suceveană sunt comercializate cantități importante de erbicide şi alte produse fitosanitare aduse din Ucraina, produse a căror vânzare în România se desfăşoară autorizat, în condiţii stricte, pentru că sunt substanţe periculoase, cu diferite niveluri de toxicitate. Marfa din țara vecină este mai ieftină și se vinde în pieţe şi bazaruri. Aceste erbicide fie nu au efectul așteptat, însă pot avea repercursiuni și asupra sănătății consumatorilor. „Atenție la erbicidele și produsele destinate protecției plantelor neautorizate! Folosirea acestora poate avea urmări din cele mai grave pentru sănătatea dumneavoastră”, este mesajul transmis de polițiști. Pe numele femeii din Siret a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de trafic de produse sau substanțe toxice, întreaga cantitate de marfă, cu insecticide şi fungicide sub formă de pulbere şi substanţă lichidă, fiind indisponibilizată. Femeia a declarat că a cumpărat substanțele din Centrul Comercial Bazar Suceava, în scop de revânzare.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Erbicide de pe piața din Ucraina, confiscate de la o comerciantă din Siret.
 Vizualizări articol: 2277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Erbicide de pe piața din Ucraina, confiscate de la o comerciantă din Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei