Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 64 (6774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Activităţi preventive şi de informare, desfăşurate de poliţişti în şcoli, în luna educaţiei juridice

Marţi, 20 Martie 2018 (14:08:28)
În perioada 05 – 09 martie, Ministerul Justiţiei a desfăşurat în unităţile de învăţământ activităţi sub egida săptămânii educaţiei juridice. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, poliţiştii s-au asociat acestui demers preventiv şi au extins activităţile de informare pe tot parcursul lunii martie, fiind iniţiate întâlniri cu elevii din ciclul primar, gimnazial şi liceal în vederea promovării culturii juridice şi dobândirii de către minori a unor informaţii de bază privind răspunderea juridică.Pe lângă activităţile preventive şi de informare desfăşurate în perioada 05 – 16 martie 2018, poliţiştii au oragnizat şi jocuri interactive şi ateliere de lucru, elevii fiind angrenaţi în jocuri de rol şi dobândind cunoştinţe privind răspunderea penală a minorului. La Şcoala Gimnazială ,,I.G. Sbiera” din comuna Horodnic de Jos, timp de o săptămână, agentul de poliţie Ursu George, în colaborare cu directorul unităţii de învăţământ, prof. Jecalo Gheorgiţă, şi consilierul educativ prof. Vasile Tătar au desfăşurat activităţi de informare, toţi elevii şcolii participând la acţiunile interactive şi dobândind informaţii utile.De asemenea, la nivelul întregului judeţ, elevii din ciclul primar au dobândit cunoştinţe privind siguranţa rutieră, iar cei din ciclul gimanzial şi liceal au aflat că pot fi traşi la răspundere pentru faptele lor. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, comisar Ionuţ Epureanu, "conform Codului Penal – actul normativ care reglementează răspunderea penală şi limitele ei, doar minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, în timp ce minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ. Împlinind deja vârsta de 16 ani minorul va răspunde penal în faţa legii, deci va da socoteală pentru toate faptele şi actele sale. Aşadar, odată cu dobandirea actului de identitate, tinerii trebuie să fie responsabili cu privire la tot ceea ce săvârşesc şi să conştientizeze că nu părintii vor fi cei care răspund în faţa legii pentru faptele lor, ci ei înşişi. Noi, poliţiştii, le-am recomandat să respecte cu stricteţe legea, să dea dovadă de responsabilitate şi să performeze în activitatea şcolară. Sunt câteva garanţii ale succesului personal şi profesional"!Totodată, poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că faţă minorii care săvârşesc fapte antisociale pot fi dispuse inclusiv măsuri privative de libertate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activităţi preventive şi de informare, desfăşurate de poliţişti în şcoli, în luna educaţiei juridice.
 Vizualizări articol: 1455 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Activităţi preventive şi de informare, desfăşurate de poliţişti în şcoli, în luna educaţiei juridice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei