Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 61 (6771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

" Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale", la Gura Humorului

Vineri, 16 Martie 2018 (14:40:31)
Sala la de sport a Clubului Sportiv din Gura Humorului a găzduit pe 15 Martie 2018 un eveniment Special Olympics care a adus împreună beneficiari (copii și tineri) din cadrul Serviciilor Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului, care în ultimele luni s-au antrenat în cel mai nou proiect al Fundației Special Olympics din România. Este vorba despre programul SOfit, care propune o abordare unificată a stării de bine. Sportivii din rândul beneficiarilor, copii și tineri, dar și educatorii acestora, precum și șeful de serviciu, Pintilie Mihaela, coordonatorul personalului de specialitate Ulici Maria, psihologul Popovici Lorena, au fost ghidați, educați și încurajați, în cadrul acestui proiect, să mențină un stil de viață sănătos prin creșterea nivelului de activități fizice și prin îmbunătățirea alimentației. Antrenorii sunt doi tineri kinetoterapeuți: Daniel Coroi și Lucian Iordache, angajați ai centrului, care au parcurs o sesiune de opt săptămâni de antrenamente cu întreaga echipă, începând cu luna ianuarie 2018.În cadrul evenimentului desfășurat la Gura Humorului, copiii și tinerii au demonstrat că în lunile de antrenament au deprins mișcări de fitness. În sală, au fost peste 100 de beneficiari prezenți și 20 de sportivi cu dizabilități intelectuale, însoțiți de educatori.La finalul demonstrației de fitness, toți copiii și tinerii din centru au primit apă, fructe, dar și suveniruri de relaxare, din partea Fundației Special Olympics București. Proiectul " Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale" are drept scop formarea unui grup de 20 de persoane cu dizabilități intelectuale și 40 de specialiști mentori din 15 organizații din 15 județe care să ofere informații și training pentru 400 de persoane cu dizabilități intelectuale și membri ai familiilor din comunitățile din care aceștia fac parte, în vederea conștientizării importanței menținerii unui stil de viață sănătos, a prevenției și a practicării sportului.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului " Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale", la Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 1347 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
" Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale", la Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei