Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 61 (6771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Inconştienţă

Peste 1.300 de cutii cu medicamente, inclusiv halucinogene, găsite într-un buncăr de gunoi, de Poliţia Locală Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Buncăre de gunoi burduşite cu saci cu pastile – asta au găsit poliţiştii locali suceveni solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui blocaj auto, într-o zonă ultracentrală a Sucevei.

Uimitoarea descoperire a fost făcută miercuri după-amiază, în parcarea de pe strada Ion Vodă Viteazu (în spatele Dom Polski).

„În jurul orei 16.30, la dispeceratul Poliţiei Locale a fost anunţat un blocaj auto în parcare. Patrula trimisă la faţa locului a confirmat cele sesizate, numai că, în timp ce se ocupa de problema respectivă, a observat un om al străzii cotrobăind prin containerele de gunoi. Atunci când poliţiştii s-au apropiat de el să-i atragă atenţia că este interzisă această practică, au observat prezenţa în buncăre a trei saci menajeri mari, parţial rupţi, plini cu cutii de medicamente. După ce au verificat sumar conţinutul acestora, au anunţat ofiţerul de serviciu şi superiorii”, a explicat şeful de serviciu, Liviu Manoliu.

În cele din urmă, sacii plini cu medicamente au fost ridicaţi din pubele şi transportaţi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, unde s-a trecut la inventarierea conţinutului acestora.

În total au fost numărate 1.332 de cutii cu medicamente, din care 1.016 cutii sunt cu Oxacilină de 250 mg (antibiotic a câte 20 de capsule), 51 de cutii de Ceforan de 500 mg (antibiotic - câte 10 capsule/cutie), 170 de cutii de Nobixal (câte 30 de capsule/cutie) – antidepresiv, cu efecte halucinogene, 48 de cutii de Almacor (a câte 30 de capsule) – medicament de hipertensiune şi angină pectorală, precum şi 47 de cutii cu un unguent pentru boli de piele, Clo-Ekarzin.

Singurele medicamente expirate erau cele de Almacor, restul fiind încă în perioada de garanţie, care se apropia de final.

Tocmai de aceea, cea mai probabilă variantă este că respectivele cutii cu medicamente provin de la o farmacie, care nu mai avea voie să le vândă, fiind aproape de termenul de expirare.

Legislaţia impune distrugerea acestor deşeuri periculoase, prin intermediul celor care prestează servicii de incinerare a deşeurilor speciale, fiecare farmacie fiind obligată să aibă contract cu o astfel de firmă. Însă farmaciştii nu au nici un fel de obligaţie să raporteze ce au dat efectiv la incinerare, încât, pentru a nu plăti taxa de distrugere a deşeurilor periculoase, este posibil să fi apelat la această soluţie mult mai simplă – să le arunce la gunoi, inconştienţi de riscuri, care merg de la o intoxicaţie cu medicamente, până la utilizarea lor în scop halucinogen.

„Nu cred că era cineva de la o farmacie atât de inconştient încât să le arunce la gunoi. Cei care au făcut aşa ceva riscă să piardă dreptul de liberă practică”, a declarat şefa Colegiului Farmaciştilor din Suceava, Doiniţa Cocriş, căreia aruncarea medicamentelor i se pare inexplicabilă, în contextul în care pentru o bună parte din ele, în special antibiotice, se găseau încă numeroase întrebuinţări, inclusiv donarea lor pentru utilizarea în cadrul adăposturilor de animale.

Mai mult, după cum a precizat Doiniţa Cocriş, contractele încheiate de farmaciile din Suceava cu Mondeco includ şi o cantitate lunară de deşeuri periculoase care pot fi trimise spre distrugere, fără costuri suplimentare, încât nu se justifica aruncarea acestora la buncărele de gunoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.300 de cutii cu medicamente, inclusiv halucinogene, găsite într-un buncăr de gunoi, de Poliţia Locală Suceava.
 Vizualizări articol: 3688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Peste 1.300 de cutii cu medicamente, inclusiv halucinogene, găsite într-un buncăr de gunoi, de Poliţia Locală Suceava5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei