Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2017 - Anul XXII, nr. 206 (6622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, trimis în judecată pentru o infracţiune care îi poate aduce detenţie pe viaţă

Marţi, 12 Septembrie 2017 (13:31:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ioan Beşa, individul care a îngrozit o ţară întreagă pe 20 iulie, când l-a ucis cu o sălbăticie ieşită din comun pe poliţistul Sorin Vezeteu, care era de serviciu în acea seară la Postul de Poliţie din Gara Burdujeni. Ioan Beşa a fost trimis în judecată pentru ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat. Asta înseamnă că Beşa poate primi un spor de încă jumătate la pedeapsa de 25 de ani de închisoare, ori detenţie pe viaţă. Procurorii au descris în rechizitoriu cum s-a petrecut omorul: poliţistul a fost atacat cu cuţitul în zona cervicală, în timp ce se afla pe peron, într-un mod intempestiv şi fără nici un motiv. După primele lovituri, poliţistul a încercat să se retragă, însă nu a reuşit să se apere. Momentul fatal a fost când poliţistul s-a dezechilibrat şi a căzut: „Urmare a loviturii recepţionate, fiind totodată luată prin surprindere, victima a ales să o ia la fugă, pe peronul gării, în speranţa că va scăpa de agresor şi va avea sprijin din partea colegilor săi. Inculpatul Beşa Ioan a pornit în urmărirea victimei, iar în momentul în care a ajuns-o, i-a aplicat din nou mai multe lovituri de cuţit pe suprafaţa corpului. În urma acestui val de lovituri, victima s-a dezechilibrat şi s-a prăbuşit la sol, încercând însă fără succes să pulverizeze în aer şi nu în direcţia inculpatului spray-ul iritant lacrimogen pe care îl avea în dotare. Inculpatul Beşa Ioan s-a aşezat peste corpul victimei şi i-a aplicat de sus în jos lovituri de cuţit în partea superioară a corpului, în special în zona toraco-abdominală. În cele din urmă inculpatul a fost îmbrâncit şi apoi ridicat efectiv de pe victimă de mai mulţi cetăţeni ce se aflau în apropiere, pe peronul staţiei CFR”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Arma crimei a fost un cuţit având lungimea totală de 23 cm, cu lama de 13 cm şi mânerul de 10 cm, iar pe trupul victimei au fost găsite 40 de lovituri de cuţit. Procurorii au explicat că au schimbat încadrarea juridică a faptei din infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor în infracţiunea de ultraj cu referire la infracţiunea de omor calificat.„La schimbarea încadrării juridice a faptei au fost avute în vedere mai multe criterii importante şi determinante cauzei, în condiţiile în care asupra victimei au fost exercitate cu sălbăticie un număr foarte mare (40) de lovituri de cuţit în zone vitale ale corpului, lovituri ce denotă ferocitatea acţiunii de ucidere prin procedee cauzatoare de suferinţe fizice prelungite şi de maximă intensitate. Se are în vedere şi faptul că la un moment dat, deşi victima s-a prăbuşit la sol, inculpatul, fără milă, şi-a continuat activitatea, aplicându-i o ploaie de lovituri de cuţit în zona corpului”, au arătat procurorii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, trimis în judecată pentru o infracţiune care îi poate aduce detenţie pe viaţă.
 Vizualizări articol: 4726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, trimis în judecată pentru o infracţiune care îi poate aduce detenţie pe viaţă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei