Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2017 - Anul XXII, nr. 206 (6622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Siret

Țeapă de peste 11.000 de euro cu lanţuri de aur contrafăcute, la o casă de amanet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Imaginaţia unor indivizi şi modul de operare al acestora i-a pus pe jar pe poliţiştii suceveni, care au avut nevoie de o întreagă desfăşurare de forţe pentru identificarea şi prinderea acestora. O înşelăciune pusă la cale de doi indivizi la o casă de amanet din oraşul Siret a necesitat câteva zile de investigaţii complexe, autorii fiind identificaţi şi prinşi de poliţişti după ce au încercat să dea şi alte lovituri la case de amanet din judeţ.

 

Într-un moment de neatenţie, indivizii au schimbat cele două lanţuri de aur pentru amanetat cu altele false

Incidentul le-a fost semnalat poliţiştilor din oraşul Siret miercurea trecută, în jurul orei 14.00, de administratorul în vârstă de 42 de ani al unei case de amanet din localitate. El le-a povestit poliţiştilor că în jurul orei 13.30 a fost victima unei înşelăciuni de circa 11.000 de euro, comisă de doi indivizi necunoscuţi în sediul societăţii. Investigaţiile demarate de poliţişti au stabilit că după ora 13.00, în casa de amanet au intrat doi indivizi, cu intenţia de a amaneta două lanţuri din aur. Administratorul a verificat cele două lanţuri din metal oferite de cei doi şi a constatat că acestea sunt din aur şi au greutatea totală de aproximativ 480 de grame. După negocierea sumei de amanetare a bunurilor, administratorul casei de amanet a plătit suma de 11.400 euro, însă nu a întocmit nici un document în urma tranzacţiei. La scurt timp după plecarea celor doi necunoscuţi, care se legitimaseră cu paşapoarte emise în Ucraina, administratorul casei de amanet a constatat că lanţurile pe care le-a primit nu sunt din aur şi că la efectuarea tranzacţiei, cei doi au predat alte două lanţuri identice cu cele verificate anterior de acesta, fiind înşelat. În urma constatării înşelăciunii, poliţiştii au suplimentat efectivele şi au trimis semnalmentele celor doi la punctele de trecere a frontierei de stat.

 

Cei doi au continuat încercările de înşelăciune şi la alte case de amanet, însă au fost identificaţi

În zilele care au urmat, un prim incident cu acelaşi mod de operare a avut loc la o casă de amanet din oraşul Gura Humorului, însă cei doi indivizi nu s-au putut înţelege şi nu au finalizat tranzacţia cu angajatul societăţii. A urmat apoi o altă tentativă de înşelăciune, de astă dată la o casă de amanet din municipiul Câmpulung Moldovenesc. De această dată poliţiştii au putut identifica, de pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere, maşina cu care circulau cei doi indivizi suspecţi. În urma vizualizării imaginilor cu chipurile celor doi, ei au fost identificaţi ca fiind doi bărbaţi de 34 şi 35 de ani, ambii cetăţeni moldoveni. Autoturismul în care se aflau cei doi a fost dat în consemn şi urmărit, fiind oprit de două echipaje mixte de poliţişti în drum spre municipiul Satu Mare. În urma măsurilor operative luate şi a cooperării structurilor de poliţie din judeţele Suceava şi Satu Mare, precum şi a mandatelor emise pe numele celor doi suspecţi, aceştia au fost reţinuţi şi aduşi sub escortă la sediul IPJ Suceava, pentru audieri. De asemenea, autoturismul cu care indivizii se deplasau a fost indisponibilizat, iar bunurile şi sumele de bani găsite asupra lor au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor. În urma probelor adunate de poliţişti, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi cu ordonanţă pentru 24 de ore şi au fost încarceraţi în arestul IPJ Suceava.

 

Suspecţii au fost puşi în libertate, după ce administratorul casei de amanet şi-a retras plângerea

După expirarea celor 24 de ore de reţinere în arest, cei doi suspecţi urmau să fie prezentaţi în faţa magistraţilor Judecătoriei Rădăuţi, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. În urma verificării paşapoartelor ucrainene deţinute de suspecţi, poliţiştii au constatat că acestea erau false, aceştia fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de fals şi uz de fals. Cazul a luat o întorsătură neaşteptată, după ce administratorul casei de amanet din Siret şi-a recuperat prejudiciul. El şi-a retras plângerea făcută faţă de cei doi autori, aceştia fiind lăsaţi în libertate după ce răspunderea penală a acestora a încetat. Poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu cumpere valută sau bijuterii de la persoane neautorizate, pentru a nu deveni victimele unor infracţiuni de înşelăciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Țeapă de peste 11.000 de euro cu lanţuri de aur contrafăcute, la o casă de amanet.
 Vizualizări articol: 6189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Țeapă de peste 11.000 de euro cu lanţuri de aur contrafăcute, la o casă de amanet3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei