Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 sep 2017 - Anul XXII, nr. 206 (6622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă spre final

Expertiză finalizată, care confirmă că improvizaţiile au dus la explozia cu trei morţi de la restaurantul Trafic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta în cazul uneia dintre cele mai mari tragedii petrecute în ultimii ani în judeţul Suceava, explozia urmată de incendiu de la restaurantul Trafic din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în urma căreia trei femei au murit, se apropie de final, în urma finalizării expertizei tehnice judiciare de specialitate dispusă în dosar. Explozia s-a produs în noiembrie 2014, iar timp de aproximativ doi ani s-au aşteptat rezultatele expertizei criminalistice efectuate la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice – Laboratorul Interjudeţean de Expertize Criminalistice Iaşi.

Expertiza a fost finalizată, iar din informaţiile noastre rezultă că aceasta confirmă că tragedia s-a produs din cauza unor improvizaţii, în special la butelia din bucătăria restaurantului.

 

Două femei au murit pe loc, iar a treia după cinci zile

În noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2014, spre dimineaţă, în bucătăria restaurantului Trafic al SC Euroconcept SRL din municipiul Câmpulung Moldovenesc s-a produs o puternică explozie. Două femei care se aflau în bucătărie, Lucia Dominte, în vârstă de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, şi Irina Nisioi, tot în vârstă de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, au fost ucise pe loc, trupurile lor fiind găsite ulterior carbonizate. O a treia angajată, Crina Moroşan, în vârstă de 21 de ani, din Frasin, a murit câteva zile mai târziu. Tânăra de 21 de ani a avut arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi, deşi după explozie era conştientă şi se deplasa pe propriile picioare, cumplitele arsuri s-au dovedit fatale la cinci zile după explozie. Dintre cele patru angajate ale restaurantului care erau de serviciu în acea noapte, a scăpat cu viaţă doar una, o tânără în vârstă de 23 de ani.

 

Cercetările s-au desfăşurat până acum pentru cinci infracţiuni

Una dintre concluziile preliminare ale pompierilor care au efectuat ancheta din acest caz este că explozia s-ar fi produs din cauza unei butelii vechi, care a fost încărcată improvizat, cu gaz auto lichefiat.

Pompierii au explicat că gazul auto cu propan de 50% a declanşat nenorocirea când butelia a fost adusă de afară, de la temperaturi negative, în interior, la cald, unde recipientul s-a dilatat şi a crăpat.

De asemenea, după cum s-a constatat la faţa locului, butelia era una veche, de provenienţă rusească, care nu mai este omologată pe piaţă. Veche, neverificată şi încărcată cu gaz lichefiat, butelia s-a transformat într-o bombă. Acestea ar fi pe scurt datele de anchetă de la care s-a plecat în acest caz.

Expertiza dispusă în dosar a avut tocmai rolul de a stabili cine şi în ce măsură trebuie să răspundă pentru tragedia la care s-a ajuns.

Dosarul se află în lucru la procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Până acum, în acest dosar s-au făcut cercetări in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă. Cercetările „in rem” sunt faţă de faptă, nu cu privire la persoane.

 

Urmează trecerea la urmărirea penală faţă de suspecţi

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în baza expertizei, care este cheia dosarului, se va începe urmărirea penală faţă de mai multe persoane care vor avea calitatea de suspecţi. Vor fi puşi sub acuzare cei care au montat butelia, dar şi cei care răspundeau de normele de siguranţă ale localului şi au acceptat această variantă mai ieftină.

Propunerile organului de urmărire penală vor ajunge pe masa procurorului de caz, care va decide în final care sunt persoanele ce vor fi trimise în judecată în acest caz. 

Având în vedere stadiul cercetărilor, anchetatorii nu pot să ofere deocamdată mai multe detalii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expertiză finalizată, care confirmă că improvizaţiile au dus la explozia cu trei morţi de la restaurantul Trafic.
 Vizualizări articol: 6420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expertiză finalizată, care confirmă că improvizaţiile au dus la explozia cu trei morţi de la restaurantul Trafic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei