Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mai 2017 - Anul XXII, nr. 103 (6519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Vrem, nu vrem, se va desfiinţa echipa de fotbal Foresta”

Miercuri, 10 Mai 2017 (10:46:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Desfiinţarea echipei de fotbal Foresta este aproape sigură, în condiţiile în care ultima lor şansă de a-şi achita datoriile către Finanţe, colecta publică iniţiată de primarul Sucevei, nu a avut rezultatele scontate.

Din cei 300.000 de lei necesari pentru plata datoriilor la bugetul de stat, operaţiune fără de care nu se pot accesa fondurile nerambursabile de la Primăria Suceava, până acum s-au strâns aproape 2.700 de lei, în condiţiile în care 1.000 de lei au fost donaţi de primarul Ion Lungu.

„Sunt destul de întristat de ceea ce se întâmplă la fotbal, mi se pare că nu a dat rezultate această iniţiativă a mea de a face colectă publică. Înţeleg că s-au strâns bani foarte puţini acolo, din păcate, eu, ca primar, nu văd ce aş putea face mai mult de atât.

Vreau să sprijinim fotbalul, dar trebuie să respectăm legea. Ultima şansă de participare la licitaţia de fonduri nerambursabile este pe 18 mai, dacă nu se strâng banii necesari până atunci, vrem, nu vrem, se va desfiinţa echipa de fotbal Foresta Suceava”, a anunţat miercuri dimineaţă primarul Sucevei.

Edilul sucevean spune că a auzit foarte multe comentarii vizavi de finanţarea echipei - „toată lumea vrea fotbal, iubeşte acest sport, dar cei care iubesc fotbalul mai şi plătesc. Toţi aşteaptă să plătească numai primăria, o facem şi pe asta, dar trebuie să avem baza legală. Ghinionul lor a fost că s-a aprobat foarte târziu bugetul de stat şi apoi cel local, de asta s-a şi ajuns aici”, a menţionat Lungu. Altfel spus, dacă bugetul local putea fi aprobat în ianuarie, cum se făcea de obicei, finanţarea nerambursabilă era acordată mult mai devreme, înainte ca echipa să apară cu datorii la Finanţe.

„Am fost sâmbătă la meci, a fost unul frumos, la cum mergeau lucrurile părea că putem salva echipa. Dar se pare că nu... Înţeleg că nu se va face deplasarea la Afumaţi, nu sunt bani”, a adăugat Lungu.

În  bugetul local al Sucevei pentru 2017 sunt prevăzuţi 1,5 milioane de lei pentru susţinerea activităţilor sportive, la fotbal, dar acei bani nu pot fi acordaţi până nu se achită integral datoriile clubului Foresta către bugetul de stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Vrem, nu vrem, se va desfiinţa echipa de fotbal Foresta”.
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Vrem, nu vrem, se va desfiinţa echipa de fotbal Foresta”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei