Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mai 2017 - Anul XXII, nr. 103 (6519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Irina Badrajan, medic de familie: „Prevăd o epidemie de poliomielită”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În contextul în care, de la începutul acestui an, zeci de copii au fost diagnosticaţi cu rujeolă, cei mai mulţi dintre aceştia fiind neimunizaţi, medicul de familie Irina Badrajan, secretarul Colegiului Medicilor Suceava, trage un semnal de alarmă asupra urmărilor nevaccinării celor mici.

Aceasta a mai arătat că, în prezent, părinţii nu dimensionează ce înseamnă consecinţele acestor boli infecţioase, care este eficienţa unui vaccin şi că acesta ar putea eradica aceste boli.

„Se discută foarte mult despre epidemii, poate s-a exagerat cu acest termen în ceea ce priveşte cazurile înregistrate. Însă prevăd o epidemie de poliomielită, ceea ce ar trebui să sperie pe foarte mulţi. Am trecut prin epidemia din 1957, când foarte mulţi copii au murit şi foarte mulţi dintre ei au rămas cu sechele motorii”, a punctat medicul de familie.

Badrajan a mai amintit că părinţii îşi iau de pe internet informaţii distorsionate despre vaccinare, „dr. Goolge” fiind un concurent „foarte serios” pentru medici.

Ea a mai completat că, în prezent, asistăm la o modificare a virulenţei şi incisivităţii germenilor patogeni din bolile infecţioase, la o creştere a rezistenţei la medicamente şi, în special, la antibiotice a acestor germeni.

Câteva dintre cauzele care au declanşat aceste schimbări sunt mediul, hrana animalelor care este plină de antibiotice, eliberarea antibioticelor „la liber” etc.

Un semnal de alarmă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii spune că dacă se continuă în acest ritm cu consumul antibioticelor, oamenilor le va fi greu să se trateze de o banală faringită.

În cadrul Zilelor Medicale ale Sucevei, joi, de la ora 14.30, va avea loc un curs de vaccinologie susţinut de medicul Emanoil Ceaşu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irina Badrajan, medic de familie: „Prevăd o epidemie de poliomielită”.
 Vizualizări articol: 5342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Irina Badrajan, medic de familie: „Prevăd o epidemie de poliomielită”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei