Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mai 2017 - Anul XXII, nr. 103 (6519)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Medalii de aur la „Innova” Barcelona 2017, pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava

Marţi, 9 Mai 2017 (13:58:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Inventatorii de la Universitatea „Ștefan cel Mare” (USV), cadre didactice de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, au obținut trei medalii de aur și un premiu special în cadrul competiției Eureka – The Word Exibition on Inventions, Research and New Technologies din cadru Innova Bacelona. USV a participat la salon cu trei invenții, acestea fiind selectate anterior, în baza unui amplu proces organizat de Ministerul Inovării și Cercetării. Salonul Innova Barcelona – 2017 a avut loc în perioada 4-6 mai, iar echipe din 10 țări, printre care Spania, Franța, Polonia, Rusia, Tailanda, Iran, Moldova și România, au expus 200 de proiecte inovative în domeniile energy & sustainablity, industry & industrial processes, lifestyle, leisure & culture, medicine & health, service & tourism. Pe lângă universitatea suceveană, țara noastră a mai fost reprezentată de Universitatea Politehnica București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea din Pitești și de cele mai importante institute de cercetare.Cât privește proiectele care ai fost premiate, acestea sunt „Motor rotativ cu ardere internă” - medalie de aur (inventatori: Ioan Mihai și Elena-Daniela Olariu); „Actuator electrochimic hibrid” - medalie de aur ( inventatori: Dorel Cernomazu, Ilie Nițan, Mariana Rodica Milici, Dan Laurentiu Milici, Ilie Romaniuc, Constantin Ungureanu, Ovidiu Tanța); „Actuator electrochimic hibrid” - medalie de aur (inventatori: Dorel Cernomazu, Leon Mandici, Adrian Graur, Nicolae Sorea, Ilie Nițan, Laurentiu Dan Milici, Mariana Rodica Milici, Mihai Rață, Cristina Prodan, Ilie Romaniuc, Corneliu Buzduga). Trofeul și medalia EFI – Europe France Inventeurs a fost adjudecată de invenția „Actuator Solar”.Delegația care a asigurat prezentarea invențiilor USV la Salon a fost formată din două cadre didactice ale Departamentului de Electrotehnică din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor: șef lucrări .dr. ing. Elena-Daniela Olaru și șef lucrări dr. ing. Constantin Ungureanu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii de aur la „Innova” Barcelona 2017, pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 1609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medalii de aur la „Innova” Barcelona 2017, pentru Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei