Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mar 2017 - Anul XXII, nr. 69 (6485)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lămuriri

Bodea: „Singurul beneficiar al majorării tarifului energiei termice este Primăria Suceava”

Luni, 27 Martie 2017 (14:14:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenția municipalității sucevene de a majora prețul energiei termice furnizate populației este privită cu reticență de cei care asigură producția, transportul și distribuția agentului termic, Bioenergy și Thermonet.

În cadrul unei conferințe de presă susținute luni, președintele Adrem Invest, Adrian Bodea, acționar majoritar la ambele societăți, a vrut să lămurească o serie de confuzii făcute de unii în privința acestei majorări de tarif.

„Dacă se va aproba această majorare de preț, suceveanul care plătea 178 de lei cu TVA va plăti 240 de lei. Beneficiarul acestei majorări de tarif va fi exclusiv Primăria Suceava. Consumatorul casnic va plăti cu 62 de lei mai mult pentru fiecare gigacalorie, iar primăria cu 62 de lei mai puțin ca subvenție, în vreme ce Thermonet va încasa va încasa aceeași sumă pentru fiecare gigacalorie furnizată.

Nici Bioenergy nici Thermonet nu beneficiază în vreun fel de această majorare de tarif”, a spus Adrian Bodea.

Președintele Adrem Invest a precizat că prețul final al unei gigacalorii, de 352,24 de lei, este rezultat din costurile de producție și cele de transport și distribuție.

„De la Bioenergy gigacaloria pleac[ la un preț de 116 lei, fără TVA - este cel mai mic preț din România, nu există producător de energie termică cu un preț mai redus. Acest preț va fi menținut în continuare, asta a fost condiția de bază la licitația din 2011. La acest preț se adaugă cel de transport și distribuție a energiei termice, care este de 180 de lei, rezultând 296 de lei fără TVA, adică 352,24 de lei cu TVA”, a spus Adrian Bodea.

În prezent, din acest preț total, populația plătește 178 de lei pe gigacalorie, diferența de 174,24 lei fiind subvenția acordată de municipalitate.

Dacă majorarea prețului gigacaloriei, pentru populație, va fi aprobată, sucevenii vor plăti 240 de lei iar municipalitatea va acorda o subvenție de 112,24 lei.

Altfel spus, odată cu majorarea tarifului gigacaloriei pentru consumatorii care sunt persoane fizice, raportul de schimbă - populația va plăti 75% din valoarea facturii, iar municipalitatea 25%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bodea: „Singurul beneficiar al majorării tarifului energiei termice este Primăria Suceava”.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bodea: „Singurul beneficiar al majorării tarifului energiei termice este Primăria Suceava”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei